USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У риби теж мають бути документи

22 Вересня 2011 09:02
Волинські рибінспектори влаштували облаву на незаконних торговців рибою – до «сітей» рибоохорони потрапила мешканка Нововолинська, яка всупереч закону продавала коропів без документів.

Про це інформує прес-служба обласної рибоохорони.

Жителька Нововолинська Валентина Кандиба торгувала на центральному міському ринку. Не маючи при собі належних документів, жінка пропонувала покупцям 15 кілограмів карпів.

«Згідно зі статтею 7 Закону України «Про тваринний світ», законність набуття у приватну власність об'єктів тваринного світу повинна бути підтверджена відповідними документами, що засвідчують законність вилучення цих об'єктів з природного середовища, які видаються у встановленому законодавством порядку», - мотивували затримання торговця інспектори.

Пред'явлене ветеринарне свідоцтво Валентиною Кандибою, згідно з яким до реалізації допускалися такі види риб, як короп, карась, окунь, линок, щука, плотва, викликало сумнів у рибінспекторів. Адже Волиньдержрибоохороною не надавався дозвіл на вилов водних біоресурсів із природного середовища - водойми у селі Низькі Цевеличі Локачинського району.

За словами держрибінспекторів Володимира Жигалюка та Олександра Бохонського, під час оформлення адмінпротоколу Кандиба поводила себе досить зухвало.
І не дивно. Бо жінка вже не вперше притягується до адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю рибою. Скажімо, 3 лютого цього року Нововолинський міський суд за аналогічне правопорушення наклав на неї штраф у 60 грн. Цього разу за повторне вчинення одного і того ж правопорушення протягом року на неї судом може бути накладений штраф у значно більшому розмірі.

Довідково:

Упродовж 2011 року інспекторами Волиньдержрибоохорони на ринках області викрито 134 порушення за фактом незаконної торгівлі рибою, затримано понад 950 кіло риби. Матеріали по даних справах направлені на розгляд у суди.

Штрафи за торгівлю рибою, що продається без належних документів, згідно ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – складають від 51 до 255 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus