USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У селах Ківерцівського району батьки деградують

23 Липня 2008 18:23
У Ківерцівському районі – складна ситуація щодо дотримання прав дітей. Такий висновок можна зробити з доповіді начальника служби у справах дітей Ківерцівської РДА Наталії Скубій під час засідання колегії райдержадміністрації 23 липня, – інформує репортер «Волинських Новин».
Якщо протягом минулого року в Ківерцівському районі прав позбавлено 11 батьків щодо 13 дітей, то лише за перше півріччя цей показник становить, відповідно, 13 батьків і 17 дітей. Серед перших є й такі, яких уже раніше позбавляли батьківських прав щодо інших їхніх дітей. «У віддалених селах люди деградують, спиваються», – бідкається Наталія Скубій.
Внаслідок 23-х різноманітних рейдів служби у 2008-му році, більшість із яких стосувалась Олицької та Цуманської зон, 9 дітей відправили до притулку. Після вивчення ситуації лише двох повернули у сім’ї. А під час одного з рейдів у селі Липно виявили у місцевому барі те, що після 23-ї години кілька дітей перебували там у стані алкогольного сп’яніння. Причому за барною стійкою теж стояла неповнолітня особа.
Найбільше проблем, що пов’язані зі вживанням дітьми Ківерцівщини алкоголю, стосується старшокласників та тих, які нещодавно закінчили школу. Спонукає до цього і мала кількість закладів культури, через що молодь «відпочиває» у барах після 23-ї години.
За словами керівника служби у справах дітей Ківерцівської РДА, їх міліція не інформує щодо злочинів, до яких причетні діти. Як стверджує Наталія Скубій, про подібне вона разом із підлеглими дізнається вже на суді.
«Ми плодимо соціальних сиріт, але батьки не несуть відповідальності за бездоглядність щодо своїх дітей», – констатувала пані Скубій.
Голова Ківерцівської РДА Леонтій Кричкевич звернув увагу присутніх на цю проблему і наказав докласти зусиль щодо вирішення питань, пов’язаних із дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus