USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У СЕС – претензії до закладів, де відпочиватимуть діти

30 Травня 2012 12:01
Із дванадцяти закладів оздоровлення і відпочинку дітей на Волині лише половина є атестованими.
Про це повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко під час засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей 29 травня.
Зі слів начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Галини Карнаухової, на літню оздоровчу кампанію з міських та районних бюджетів передбачено використати майже на 670 тисяч гривень більше, ніж минулоріч.
Окрім цього, зі слів Карнаухової, на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій з обласного бюджету виділили близько 2 мільйонів гривень субвенції. А майже 1 мільйон гривень спонсорських коштів залучать додатково.
Проте, на думку заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка, потрібно шукати додаткові кошти від підприємств і організацій, які можуть закупити путівки для дітей працівників. Наразі, зі слів голови обкому профспілки працівників державних установ Ольги Сабурової, відгукнулися лише підприємства «Теремно Хліб» та «Волиньобленерго».
Зі слів Курилюка, у минулому році оздоровленням і відпочинком охопили 58% дітей, тоді як у 2009 – лише 40%. Головне завдання цьогоріч він убачає в охопленні оздоровленням не меншої кількості дітей.
Карнаухова зазначила, що у закладах оздоровлення і відпочинку влітку побувають понад 60 тисяч дітей із Волині, що становить близько 52% від загальної кількості дітей шкільного віку.
Зі слів Карнаухової, насамперед оздоровлюватимуться діти пільгових категорій. Зокрема, планується охопити усіх дітей-сиріт, майже 60% дітей-інвалідів. За розпорядженням глави держави, потрібно стовідсотково оздоровити дітей, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи. Проте, наразі путівки нібито передбачені лише для половини цих діток.
Галина Карнаухова повідомила також, що усього у 2012 році оздоровлюватиме діток 12 таборів.
Посадовець зауважила, що 259 дітей з Волині направили на відпочинок до «Артеку» в Криму та «Молодої гвардії» в Одесі. А упродовж літа, обіцяють, діти зможуть побувати і за кордоном.
Говорячи про тривалість однієї зміни у таборі, Курилюк зазначив, що тривалість перебування однієї дитини у оздоровчому закладі повинна становити не менш, як 21 день.
Проте, заступник директора Волинського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Анатолій Заклекта висловив побоювання, що із збільшенням тривалості перебування дитини у таборі з 14 до 21 дня може виникнути проблема із виконанням плану по оздоровленню.
Однак, Курилюк зазначив, що за потреби влада допоможе із набором дітей на серпень. Зокрема, він пообіцяв, що за сприяння облдержадміністрації виділять кошти на оздоровлення ще 200 дітей.
Згадав Олександр Курилюк і за тендерні процедури. Зокрема, він зауважив, що під час проведення тендерів потрібно відслідкувати вартість путівки і місце розташування табору, враховуючи також оздоровчі процедури, які у ньому проводять.
Говорячи про роботу пришкільних таборів, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич запевнив, що підготовка до оздоровчого сезону йде згідно тематичних розпоряджень. Основними проблемами, які можуть вплинути на відкриття сезону, він назвав проведення Євро-2012, проблему фінансування і погоду влітку.
Підсумовуючи результати виконаної роботи, Хомич повідомив, що станом на кінець травня свою роботу розпочали 526 пришкільних таборів.
Акценти роботи санітарно-епідеміологічної служби щодо відкриття оздоровчого сезону визначила головний санітарний лікар області Наталія Янко. Так, вона зазначила, що головним завданням усіх служб є забезпечення охорони життя і здоров’я дітей у закладах оздоровлення і відпочинку.
Говорячи про дотримання у закладах виконання державних соціальних стандартів, Янко наголосила на завданні створити умови для проживання і харчування дітей. Особливу увагу, на її думку, треба зосередити на умовах доставки і зберігання продуктів, утримання харчоблоків і технологію приготування їжі, а також на проходженні медогляду персоналом.
Щодо останнього, Янко відзначила, що представники СЕС уже провели семінари з питань дотримання санітарно-гігієнічних норм на місцях. При цьому, вони виявили низький рівень гігієнічних знань у майбутнього персоналу.
Вона переконана, що ситуацію треба виправляти здійснюючи контроль. Так, Янко повідомила, що необхідно провести на місцях позачергові комплексні перевірки закладів освіти, оздоровчих закладів та виробників і постачальників продуктів харчування. «Заклади повинні бути готові, бо інакше не мають права приймати дітей», - додала Янко.
Щодо атестації закладів оздоровлення і відпочинку, Янко зазначила, що із 12 стаціонарних лише близько половини є атестованими. А в трьох таборах, з її слів, у медпунктах взагалі нема води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тиць-здиць Показати IP 30 Травня 2012 12:05
Скоро ті Сеси порозганяють до одної матері і правильно зроблять. Кубло хабарників!
Справедилвий Показати IP 30 Травня 2012 12:43
Оце дійсно так, кубло хабариників, які вирішують все через бабло.А на ринку в центрі міста ,перед носом кожен день продають на ящику фарш фіг зна якого походження, вони не бачать,а хто і що перевіряє на базарі ,нічого.Закрити цю структуру, а то ще й гроші з бюджету одержують за що?Цілими днями ці бабки із санстанції сидять в центрі на каві і коньячку.
Галя Показати IP 30 Травня 2012 13:22
Бабуся виховує трьох внуків-сиріт. Діти шкільного віку, часто хворіють ГРЗ. Ось уже другий рік підряд тих дітлахів, круглих сиріт, відправляють на оздоровлення в табори Волині (в цьому році Терешківці). Хіба це оздоровлення. Не дали хабаря отим оздоровлювачам, от і тіштеся тим що маєте. Совісті нема. Точно кубло хабарників.
СЕС Показати IP 30 Травня 2012 22:04
По перше не порозганяють, а реформують, а по друге нехай не платять!!! Так не хочуть, бо дотримуватись правил в десятки разів дороще! А підприємці аж такі бідні, що податки не мають з чого платити, зате будинки на жінок та тіток набудували, жирують та сміються скільки в казну не доплатили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus