USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У школах Горохівщини з’являться додаткові класи

28 Серпня 2008 16:32
У школах Горохівщини додатково створять навчальні класи. Причиною цього є проблема великої насиченості учнів у класах, що не дозволяє проводити нормальний навчальний процес, – повідомляє 28 серпня репортер «Волинських Новин».
Загалом станом на 27 серпня у районі діє 65 загальноосвітніх шкіл, в яких знання здобувають 6715 школярів. За словами заступника голови Горохівської райдержадміністрації Анатолія Фесини, цьогоріч планується набрати у 1-й клас 584 учні, а в 10-му навчатиметься 383 школярів (із яких до 90 % планується охопити профільним навчанням). З урахуванням здібностей та стану здоров’я дітей буде організоване індивідуальне навчання більш ніж 80 учнів району.
Як зазначив пан Фесина, планується створити додаткові класи при Берестечківській, Мар’янівській, Борочечівській, Угринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів та НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» міста Горохова. Причиною цього є велика наповнюваність окремих класів, які кількісно інколи мають більш ніж 33 учні. «Нові класи дозволять правильно сформувати навчальний процес і покращать роботу як вчителів, так і учнів», – наголосив заступник голови Горохівської райдержадміністрації.
Для підвозу дітей, що проживають на відстані понад 3 кілометри від місця навчання, у районі курсувало 5 шкільних автобусів. У липні 2008-го їх придбано ще 3 одиниці (що вартувало 349 тисяч гривень). Тому з 1 вересня учнів Горохівщини возитиме 8 шкільних автобусів.
У районі функціонує також 25 ДНЗ, що розраховані на 1031 місце. Наразі в них виховується 901 дитина.
На оздоровлення дітей шкільного віку виділено кошти як із місцевого, так і з державного бюджетів. Як зазначив пан Фесина, станом на 27 серпня вже оздоровлено 2 904 дитини (більшість із них належить до пільгових категорій). «Відпочинок позитивно вплине на роботу учні, що зі свіжими силами розпочнуть навчальний рік», – переконаний чиновник. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus