USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У школах Луцька створять «лабораторії на колесах»

4 Жовтня 2011 12:34
Делегація луцького муніципалітету побувала в Польщі, аби допрацювати та передати у Секретаріат Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013», підготовлені виконавчими органами Луцької міської ради пакети документів на участь у конкурсі проектів в рамках Програми Добросусідства.
Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.
Загалом подано більше 10 проектів, в яких Луцька міська рада виступила партнером, та 3 проекти, в яких – головним заявником. Цьому передували багаторазові зустрічі делегацій з польськими та білоруськими партнерами.
Фінальні відбулися у місті Хелм з директором Програми по польській стороні Галиною Грабарчук щодо проекту, який стосується реформи комунальної інфраструктури і в якому Луцька міська рада виступила партнером; у місті Замость відбулася зустріч з заступником мера Мартіном Грабскі щодо проекту реконструкції зоопарку.
Як розповів заступник міського голови Василь Байцим, у Замості реконструкція має завершитися до кінця цього року, з цією метою місто вже залучило 19 мільйонів злотих. «Ми ж можемо залучити близько 1 мільйона євро у 2013 році, якщо добре попрацюємо зараз», - сказав Василь Байцим.
Також у Замості відбулася зустріч з Інститутом Адміністрації та Права, який планує реалізовувати спільний проект з Луцьким міським фондом підтримки підприємництва.
Ряд зустрічей відбулися в місті Люблін. Луцька міська рада з Товариством самоврядних ініціатив подала проект «Карта шуму», з Люблінською регіональною туристичною організацією – проект «Туристичне ознакування», з Фундацією менеджерських ініціатив – проект «Транскордонне самоврядування». Було подано і проект щодо продовження формування інфраструктури і підтримки малого підприємництва в Луцьку та Любліні.
У місті Білосток відбулася зустріч делегації з представниками Адміністрації та екологічною недержавною організацією «Agro-Group», яка є партнером проекту «Екомобіль - інноваційна методика транскордонної екологічної освіти». У результаті реалізації цього проекту у 26 школах Луцька планують створити «лабораторію на колесах», яка дозволятиме дітям самостійно вивчати навколишній світ так, як це роблять діти в Польщі чи Німеччині.
«Також розроблено в межах проекту комплекс заходів з формування екологічної свідомості в дітей та їх дбайливого ставлення до навколишнього середовища», - розповів Василь Байцим.
Крім того, подано проект реконструкції проспекту Соборності в Луцьку, в якому міська рада є партнером, та спільний проект з білорусами «Створення українсько-польського центру екологічного туризму на Волині та Підляссі».
Василь Байцим зазначив, що всі проекти Луцька міська рада подала вчасно. Він подякував партнерам з Польщі та Білорусі, Волинській облдержадміністрації, Волинській обласній раді за підтримку в процесі підготовки проектів та всім працівникам виконавчих органів і комунальних підприємств, які проявили ініціативу і взяли активну участь у написанні проектів для вирішення проблем міста Луцька в наступних роках. Результати їх розгляду, а, отже, і фінансування проектів, будуть відомі орієнтовно до кінця наступного бюджетного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus