USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У школах Луцька введуть предмет про гуманне ставлення до тварин

20 Листопада 2013 13:00
Експерт з питань гуманної освіти та добробуту тварин Олександр Богачик перебував у Луцьку. Він зустрівся з учителями молодшої ланки (1 – 4 класи) гімназії № 4 імені Модеста Левицького і розповів їм про «Екологічну етику» згідно з принципом Кембриджського університету, - повідомили у прес-службі Луцькради.
Олександр Богачик розтлумачив педагогам методи викладання предмету «Екологічна етика» у навчальних закладах. Присутні разом визначали поняття «добробут тварин», навчались, як працювати з дітьми у формі гри, використовуючи при цьому м’які іграшки різноманітних тваринок, брали участь у психологічних тестах та переглядали відеоуроки.
До слова, саме цю дисципліну лектор вивчав свого часу в Кембриджському університеті (Великобританія), а тепер організовує факультативні заняття у Києві.
У нашому ж місті, відповідно до Програми формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Луцька на 2012- 2015 роки, затвердженої рішенням міської ради від 31.10.2012 року, передбачено саме такий предмет ввести у навчальних закладах у формі факультативних занять чи виховних годин з метою виховання гуманності у поводженні з навколишнім світом, зокрема й з тваринами, виховання у малят любові до природи й до рідної землі.
В усі навчальні заклади міста безплатно надали методичні посібники з викладання предмету «Екологічна етика» та інші ілюстровані матеріали, що сприятимуть формуванню у дітей почуття любові до природи.
Зі слів Олександра Богачика, найкраще вивчення цього предмету починати з першокласників, адже саме в молодших класах ще можна вплинути на свідомість дитини, навчити любити її навколишній світ та братів наших менших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ну ну Показати IP 20 Листопада 2013 16:24
Хай це Олександра Богачика - у Кембріджі береже тварин, бо думаю їх там в 100 разів менше, чим у Луцьку. Розумію, що грант відпрацювати треба, але діти чим винні ? І що то за програма у місті про яку ніхто не сном ні духом... Може краще зняти з неї кошти на щось більш потрібне, наприклад - на приведення кількості бродячих собак у Луцьку до їх кількості у Кембріджі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus