USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У спеку вимагай два літри води і тригодинну обідню перерву

3 Серпня 2010 15:47
У 40-градусну спеку, яку прогнозують синоптики, українські робітники та службовці мають право вимагати від роботодавців два літри води на день і тригодинну обідню перерву.
Про це 3 серпня повідомило Польське радіо .
Заодно, українські працівники можуть вимагати цілодобового увімкнення кондиціонерів та щоденного миття підлог.

Міністерство охорони здоров'я України та санепідемстанції розіслали до установ свої рекомендації. Крім води та кондиціонування, вони рекомендують також впровадження «фієсти» - продовженої до трьох годин обідньої перерви.
Чиновники нагадують, що температура на місці роботи не повинна перевищувати +28ºС.
За порушення цієї норми передбачена кара в розмірі від 102 до 425 гривень. Якщо ситуація повториться, то установу можуть просто зачинити.

Роботодавці не у захваті від нових рекомендацій. Частина з них не має грошей на встановлення кондиціонерів. А ті, хто хоче придбати кондиціонер,наприклад, у столиці мусить на нього чекати навіть два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
romio Показати IP 4 Серпня 2010 00:40
сієста,сієста........... будемо як італійці. іспанці, середземноморчики та латіно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus