USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Морозиво, лід і тінь: як в Луцькому зоопарку допомагають тваринам у спеку

19 Серпня 2023 13:25
У Луцькому зоопарку нині живуть орієнтовно дві тисячі тварин, птахів та рептилій. Частина з видів у спеку потребує особливого догляду.

Про це розповіла Суспільному директорка Людмила Денисенко.

Щоб допомогти деяким тваринам, доглядальники годують їх фруктовим морозивом. Зі слів завідувачки відділу приматів Тетяни Пономарьової, його працівники зоопарку готують самі.

«Заморожені фрукти й овочі віддамо єнотам у миску з водою, вони будуть їх полоскати і смакувати. Тут у нас гарбуз, кавунчик і яблучка», – розповідає вона.

Такі ж ласощі отримують і мавпи.
«Під час спекотних днів тварини стають менш рухливі. У цей період вони ховаються в тінь у природі, а в нас у прохолодних будиночках», – додає Тетяна Пономарьова.
Як зазначила директорка зоопарку, у кожному вольєрі є тінь, озеленення тут проводять постійно. Також прохолоду на території звіринцю дають природні водойми та високі дерева.
Читати ще: У Луцькому зоопарку врятували лелеку з Ковельщини і 68 голубів із Бахмута

«У кожному вольєрі насаджені рослини. Тваринам комфортно, можуть обирати, чи їм бути на спеці, чи зайти в прохолоду. Усередині є травичка, її постійно підсаджують зелену», – зазначає Людмила Денисенко.

У спеку улюблене місце ведмедів – басейн. У ньому вони полюбляють гратися з колодами.
«На першому місці у всіх тварин має бути прохолодна вода, тому її замінюють кілька разів на день: тварини її або випивають, або нагрівається від температури і не хочуть пити», – каже директорка.

Нині середньодобова температура на Волині на 5-7 градусів вища за норму, розповіла синоптикиня обласного гідрометеоцентру Леся Пасічник. Каже: рекордна спека у серпні була 2012 року, тоді фіксували 35,6 градуса. Спекотна погода буде триматися до середини наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus