USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У столиці похвалили юридичну клініку Волинського університету

9 Січня 2009 15:22
У Міністерстві освіти та науки України вважають, що «заслуговує на увагу цілеспрямована діяльність юридичної клініки» Волинського університету імені Лесі Українки. Водночас столичні чиновники забули, що півтора року тому Президент присвоїв вишу статус національного, іменуючи університет і нині «державним». Про це 9 січня інформують «Волинські Новини».
Протягом 2008 року в 22-х областях України функціонували 45 юридичних клінік, які надавали безоплатні юридичні консультації. Вони здійснювали правовий всеобуч населення як у вищих навчальних закладах, так і з виїздом до районних центрів та у сільську місцевість, – інформує офіційний сайт МОН.
Широко застосовувалася практика попередньої адвокатської експертизи матеріалів, підготовки окремих нотаріальних проектів, подання до органів прокурорського нагляду та інше. Всього за звітний період було проведено майже тисячу засідань юридичних клінік, в яких взяли участь понад 3000 студентів, котрі надали правову консультативну допомогу близько 10 тисячам громадян у різних регіонах.
У повідомленні йдеться: «Заслуговує на увагу цілеспрямована діяльність юридичних клінік Університету економіки та права «Крок» (м. Київ), Волинського державного університету імені Лесі Українки, Донецького національного університету, Житомирського державного університету імені І. Франка, Запорізького національного університету, Одеської національної юридичної академії з роз'яснення відвідувачам юридичних аспектів розвитку фахового професіоналізму в умовах глобалізації ринку та входження України до європейського простору, надання нашою державою освітніх послуг тощо».
Довідково:
Одним із видів надання безоплатної правової допомоги соціально-вразливим групам населення є робота юридичних клінік вищих навчальних закладів.
Основою функціонування юридичних клінік є поєднання інтересів громадян, що потребують правової допомоги і які неспроможні оплатити послуги юриста, та студентів, зацікавлених в отриманні практичних знань, що сприяють у майбутньому їх працевлаштуванню і кар'єрі.
Студенти-консультанти надають правову допомогу пільговим категоріям з: конституційного, цивільного, трудового, житлового, земельного, сімейного права та здійснюють, за бажанням клієнта, представництво його інтересів у суді та інших органах державної влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus