USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У столиці волинським депутатам сказали, що «годівничку» до області не віддадуть

27 Травня 2008 00:06
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України не вважає доцільною передачу повноважень видачі дозволів на розробку корисних копалин місцевого значення. Цю відповідь столичних чиновників волинським депутатам під час брифінгу 26 травня оприлюднив заступник голови облради Борис Загрева.
Власне, ще 14 березня 2008 року депутати Волиньради ухвалили звернення до центральних органів влади з проханням передати право видачі ліцензій на розробку родовищ корисних копалин місцевого значення у відання облдержадміністрацій або обласних рад. Натомість у Києві вважають, що такий крок - невиправданий, а «наведена у листі Волинської обласної ради депутатів аргументація щодо критичного становища з отримання спеціальних дозволів на користування надрами місцевого значення має здебільшого емоційне підгрунтя та не свідчить про наявність причинно-наслідкових зв'язків між сукупністю проблем у регіоні та дозвільною системою у сфері надрокористування».
«Центральні органи виконавчої влади та представницької влади, такі як Верховна рада, які наділені саме повноваженнями, в першу чергу, змін до законодавства або до постанов Кабміну, які регулюють ті чи інші питання, практично зволікають або не надають значення тим проблемам, які ми піднімаєм. Таким чином ми отримуєм підпис нерозуміння Верховною владою тих проблем, на яких ми загострюєм увагу, або ж відписки від Міністерства навколишнього природного середовища, де спостерігається абсолютне безвідповідальне ставлення окремих спеціалістів, які готували відповіь міністерству», - прокоментував становище Борис Загрева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus