USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Тернополі відкрили ресторан у вигляді ковчегу. ФОТО

8 Серпня 2012 11:33
Триповерховий ресторан у вигляді ковчегу відкрили 7 серпня у Тернополі. Власники подали цей проект на кілька номінацій Книги рекордів України.

Про це пише «Gazeta.ua».

Стверджують, що це найбільший в країні заклад громадського харчування у вигляді плавзасобу. Також називають його найекологічнішим рестораном – при будівництві використовували тиньковану глину, газ не підводили, а електроживлення частково забезпечують 10 сонячних батарей на даху.

«Меблі і оздоблення першого поверху робили з деревини, яка бачила Івана Мазепу. Ми купляли старі стодоли, яким по 300-400 років, у Старому Вишнівці, розбирали їх, привозили сюди і чистили. Ця деревина унікальна, бо тоді не було пилорам, і стовбури дерев просто кололи поздовж», ‒ розповів засновник ресторану Михайло Гросуляк.

Для декорації інтерʼєру використали скамʼяніле дерево з Червоноградських шахт.

«По віку ця скамʼяніла деревина така, що може бути ровесницею біблійного Ноєвого ковчегу. З одного куска деревини, що був схожий на долоню, ми зробили символічний памʼятник руці Ноя. Я взагалі вважаю, що Ной був українцем – бо ж у Біблії не сказано, якого він племені роду», ‒ каже Гросуляк.

Ще однією номінацією, яку хочуть зайняти власники Ковчега в Книзі рекордів України, є кількість топіарів ‒ викладених із рослин статуй тварин в одному закладі. Тут їх пʼять.

У Ковчезі варять своє пиво. Півлітру продають за 18 гривень.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus