USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У ТОП-50 найбагатших людей України - двоє волинян

27 Грудня 2010 11:21
До ТОП-50 найбагатших людей України за версією газети «Kyiv Post» потрапило двоє волинян – бізнесмени 42-річний Ігор Єремеєв та його бізнес-партнер, депутат Волинської обласної ради 41-річний Степан Івахів.

Вони, відповідно, посідають 41-шу і 42-гу сходинку рейтингу. Їх статки видання оцінює у 295 мільйонів американських доларів, - повідомила «Ковельська правда».

В останньому рейтингу найбільших боржників України, складеному газетою «Дзеркало тижня», Ігор Єремеєв посідає третє місце. Він винен банкам 176 мільйонів доларів США.

Як пише «Kyiv Post», це не дуже приємна новина для бізнесмена, співвласника групи «Континіум», бізнесові інтереси якої - від молочних продуктів до телекомунікацій та нафти.

Проте шкодувати Єремеєва завчасно. Попри найгірше, він розплачується з боргами і має деякі фінансові резерви - більше, ніж більшість людей заробляють за все життя.

Найголовніше, що один з активів бізнесмена, Херсонський нафтопереробний завод, один з шести в країні, є настільки потенційно прибутковим, що може зробити життя Єремеєва набагато легшим.

Проблема в тому, що Херсонський НПЗ вимагає серйозної модернізації, яка вартує приблизно 800 мільйонів доларів.

Пошук інвесторів, що можуть вкласти у це кошти, є одним з основних завдань для Єремеєва. А в одному зі своїх нечастих інтерв'ю він навіть не виключає продажу контрольного пакету акцій.

«Це має бути публічна компанія з чіткими правилами гри», - розповів Єремеєв для видання «Дело». «Якщо побачимо, що компанія не є прозорою, ми продавати не будемо».

Що ж до Степана Івахіва, то, як пише «Kyiv Post», історії про те, як найбагатші українці починали власну справу, часто «тягнуть» на голлівудський фільм. Один з таких прикладів - Степан Івахів, який разом з Ігорем Єремеєвим володіє групою компаній «Континіум».

Друзі та партнери розпочали свій бізнес ще у 1992 році на шкіряних куртках.

Майже через два десятиліття, їх спільний бізнес складається з майже 30 компаній, більшість з яких продають бензин і молочні продукти. Насамперед це «Західна нафтова група», відома своєю мережею з 371 автозаправочних станцій WOG і «Західна молочна група».

Хоча у нафтовій складовій бізнесу Єремеєва-Івахіва пошук інвестора для Херсонського НПЗ триває, важлива подія у молокопереробному напрямку їх бізнесу вже відбулося.

Компанія в лютому об'єдналася з головним конкурентом, «Галичиною». У результаті вони контролюють щонайменше третину молочного ринку Західної України. Івахіву і Єремєєву належить найбільша частка, 60% об'єднаного підприємства.

Якщо Єремеєв з Івахівим захочуть зібратися разом і відсвяткувати 20-річчя спільної роботи в ролі партнерів, вони можуть обрати комфортний готель «Ріксос» у курортному місті Трускавці. Зрештою, вони його власники, - зазначає «Kyiv Post».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українець Показати IP 27 Грудня 2010 22:07
А фото Івахіва чому полінувалися розшукати?Слабенько працюємо шановні "ВН",тільки без образ :)
Знаючий Показати IP 28 Грудня 2010 08:20
Івахів ніде не виставляє своє фото, очевидно - боїться. Такі рейтинги часто бувають в незалежних журналах, і в них ніколи не було фото. А охорона його палацу в Липинах така, як охорона американського президента. Може й трохи сильніша. А лікувати зуб він літає в Австрію. Справді, звершився ленінський постулат: "Хто був ніким, той став усім". Син вуйка з львівщини, який закінчив торфокопатєльний (інститут водного господарства) вуз в Рівне, став надто багатою людиною. За рахунок Єремеєва. Єремєєв - розумній бізнесмен, а Івахів - це тінь Єремєєва.
109 Показати IP 29 Грудня 2010 16:39
знайшлось одне фото! такий риженький, непримітненький, кучерявенький, якби йшов по вулиці в кожаній куртці, то не впізнали б...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus