USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Цуманській виправній колонії №84 освятили капличку. ФОТО

9 Червня 2009 13:13
У містечку Цумань Ківерцівського району митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав Цуманську виправну колонію №84, де освятив храм на честь святителя Миколая архієпископа Мир Лікійського Чудотворця. Про це 9 червня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, для особового складу і персоналу колонії, а особливо для засуджених, які відбувають тут покарання, ця подія стала переломним моментом. Адже, як сказав владика у проповіді, відтепер людина, у вільний час не буде нудьгувати, а зможе прийти у храм Божий і вилити перед Господом свої болі і печалі.
Владиці співслужили священики єпархії. На кліросі співав хор священнослужителів під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
На освячення зібралися усі бажаючі – особовий склад, засуджені, і навіть батьки багатьох засуджених відвідали колонію у цей світлий день. Зі словами подяки виступила матір одного з ув’язнених.
На завершення Його Високопреосвященство вручив керівництву управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області церковні нагороди, а ув’язнені, які потрудилися над спорудженням каплички отримали подячні грамоти митрополита Ніфонта.
У свою чергу керівництво Державного департаменту України з питань виконання покарань вручило митрополиту Ніфонту подячну відзнаку.
Довідково:
Перший камінь каплички заклали ще у 2004 році, будувалася вона руками ув’язнених за сприяння керівництва Державного департаменту України з питань виконання покарань і підтримці сусідніх православних громад.
Значний внесок зробив і митрополит Ніфонт, який пожертвував на капличку панікадило, і намісник Свято-Успенської Почаївської лаври архієпископ Володимир, який пожертвував богослужбове Євангеліє, Покровська церква міста Луцька пожертвувала напрестольний хрест, а Покровська церква містечка Цумань – семисвічник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus