USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У вільний час діти створють картини із берези. ВІДЕО

25 Квітня 2012 12:53
Картини із природніх матеріалів, а саме берези, створюють учні художнього гуртка у селі Озютичі, що у Локачинському районі.

Про це інформує Волинська ОДТРК.

Гурток «Художня обробка берези» діє від районного будинку школяра. У двох групах займаються майже 30 дітей старшого і молодшого віку. Інструменти використовують найпростіші: ножиці, різаки, лінійки, клей.
Сергій Поліщук - у гуртку вже понад три роки. Каже, тут йому вдалося реалізуватися творчо. Згадує першу картину, яку зробив для школи, і переконує, що не пропустив жодного заняття групи. Мовляв, займатись дуже цікаво.
Розповідає, що картини вже замовляють знайомі та родичі. На день народження, стверджує, це найкращий подарунок.

«Основний матеріал – це кора берези, та допоміжні – лоза, мох, нарості берези. Для корекції картин використовуємо фарбу», - розповів керівник гуртка Андрій Ковальчук.

На виготовлення картини витрачається в середньому місяць-два копіткої праці. Матеріали для робіт шукають самі учні. Наприклад, кору берези беруть з низу стовбура, адже чим ближче до землі, тим вона товстіша – саме така використовується для створення рельєфу. Тонку ж кору та гілочки застосовують для фонових пейзажів.

«Насамперед збір цих матеріалів. Дуже цікаво їздити десь шукати, кору вибирати – яка краща», - висловився учасник гуртка Сергій Лістратенко.

Інший його «колега» Андрій Базилюк переконує, інші однолітки, які не відвідують гурток, багато втрачають. Мовляв, він гарно розвиває уяву, бо ж не завжди роботу доводиться робити по ескізу. Можна дечого і додати, і дофантазувати. Більш того, стверджують хлопці, така творчість подобається дівчатам.

Зокрема, серед членів гуртка є багато призерів олімпіад, учасників всеукраїнських виставок. Заняття творчістю виховують у дітей відповідальність, вміння організовувати свій час, розвивають фантазію і практичні навички.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus