USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ВНУ не виплачують стипендію?

9 Лютого 2009 15:29
В абсолютній більшості вищих навчальних закладів України студентам, які мають повне право на отримання мінімального розміру стипендій (середній бал 4.0) не виплатили стипендію. Про це заявив перший заступник керівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Андрій Черних, – 9 лютого повідомляють «Волинські Новини».  «До мене надходять численні дзвінки із всіх регіонів України щодо проблеми з виплатою стипендії. Студенти скаржаться, що маючи середній бал 4.0 та вище – вони не отримали стипендію», – підкреслює Андрій Черних.
Як інфрмує Освітній портал, мотивацію керівництва вищих навчальних закладів зрозуміла – Уряд та Міністерство освіти і науки України не забезпечило в повному обсязі їх необхідними коштами, а надало в середньому 70% від норми.
Так, наприклад, в Тернопільському державному педагогічному університеті середній бал підняли до 4.7. В Харківському національному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди (ХНПУ), Київському національному університеті культури і мистецтв (КНУКіМ), Волинському національному університеті імені Лесі Українки (ВНУ) відмовляються виплачувати стипендію студентам, які мають хоча б одну трійку.
Це є грубим порушенням чинного законодавства і в першу чергу Постанови Кабінету Міністрів України №882 «Питання стипендіального забезпечення», – зазначає Андрій Черних.
Кабінет Міністрів України повинен чесно визнати проблему з відсутністю необхідних коштів та внести необхідні зміни до відповідної Постанови Уряду, – відзначив пан Черних.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №882 «Питання стипендіального забезпечення» студентам, які за результатами семестрового контролю мають середній бал успішності 7.00 – 9.99 за дванадцятибальною або 4.00 – 4.99 за п\'ятибальною шкалою оцінювання, призначається академічна стипендія у мінімальному розмірі.
Довідково:За умов наявності порушення прав студентів в частині нарахування та виплати стипендії у Вашому вищому навчальному закладі необхідно звертатися до Першого заступника керівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Черних Андрія за телефоном: 8(067)656-99-41.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
[email protected] Показати IP 9 Лютого 2009 16:38
Боже, спаси Україну! Всі розумні голови, які раніше, при можливості тікали з України - тепер поїдуть масово!
Анонім Показати IP 9 Лютого 2009 16:51
Брехня у ВНУ прохідний бал не піднімали!!! І нової стипендії(за зимову сесію) ще не виплачували. Як можна давати такий не перевірений матеріал.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2009 09:21
Це не брехня. Так i e

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus