USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді «билися» за комунальне майно

26 Травня 2009 14:24
Депутати Волинської обласної ради під час сесійного засідання 26 травня не затвердили Перелік об\'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які пропонується приватизувати у 2009 році. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
У проекті рішення фігурували три об\'єкти комунальної власності - частина приміщення аптеки на проспекті Волі, 3, приміщення корпусу обласної інфекційної лікарні і частина приміщення по вулиці Володимирській, 55.
 
Депутат облради Ігор Гузь зазначив, що у нього є інформація про те, що підприємець Г., яка претендувала на приміщення по проспекті Волі, є сестрою народного депутата від БЮТу Ярослава Федорчука. Крім того, за словами пана Гузя, про надання в оренду приміщення на Володимирській, 55 раніше клопоталися представники громадської організації «Терне-Рома», які хотіли створити там центр для волинських ромів (циган – «ВН»).
 
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк відповів, що підприємця Г. він ніколи не бачив, а до БЮТу вона стосунку не має.
 
Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату облради Василь Мамренко пояснив, що приміщення на Володимирській раніше хотіли реконструювати під гуртожиток для працівників виконавчого апарату Волиньради. Проте виявилося, що приміщення має високий ступінь зносу, а тому для створення там гуртожитка потрібні значні капіталовкладення. Що ж стосується центру для ромів, то була домовленість, що Волинська облрада надасть свою частину приміщення, якщо іншу надасть Луцька міська рада. Проте за словами пана Мамренка, міськрада досі не зробила цього.
 
У депутата Сергія Слабенка виникли зауваження щодо того, чи взагалі можна надавати приміщення на території інфекційної лікарні. Депутат Віктор Шумський запропонував у проекті, як спосіб приватизації зазначити не викуп, а викуп через аукціон.
 
У тимчасової контрольної комісії облради з питань приватизації, за словами її голови Петра Олешка, особливих зауважень до проекту рішення не виникло.
 
Врешті, голова Волинської облради Анатолій Грицюк запропонував взяти за основу проект рішення з питання за основу. Необхідної кількості голосів рішення не набрало. Згодом виступила перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, на думку якої проблему приміщення на Володимирській, 55 слід вирішувати спільно, оскільки це власність як міста, так і області.
 
Опісля виступу пані Соколовської Анатолій Грицюк вдруге запропонував взяти проект рішення за основу, але і цього разу питання не підтримали більшість депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Nationalist Показати IP 26 Травня 2009 19:25
гузь ше себе декларує українським націоналістом. сесія показала, кого він захищає - циган, а не українців. То який з нього націоналіст? Показушник і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus