USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській єпархії УПЦ КП створюють власний банк – фото

5 Грудня 2008 12:15
Сьогодні, 5 грудня, у духовній консисторії відбулася презентація нового розділу офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ КП – фотогалереї. Відтепер користувачі інтернету можуть оглядати якісні, належно впорядковані й описані світлини, які фіксують різноманітні церковні події, демонструють храми, монастирі та інші святині краю, персоналії, підрозділи єпархії тощо. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Фотогалерею створено з благословення єпископа Луцького і Волинського Михаїла. Автор концепції – прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко, технічну роботу виконав Любомир Олійник (Львів) на базі власної системи управління сайтами SiteGist CMS.
Фотогалерея, зі слів протоієрея Віталія Собка, створювалася кілька місяців, майже з літа. «Ми планували, що вона буде унікальна, добре структурована», – уточнив прес-секретар єпархії.
Окрім того, світлин мали бути добре описані. Тобто, до кожної з них «прикріплена» інформація про дату, місце створення і докладний опис того, що зображено. Як стверджує отець Віталій, зі світлин легко перейти на новину, що їх стосується, і навпаки. Фотосесії, розміщені на сайті, можна переглянути за часовим наповненням або рубриками – тематичними підбірками. Окрім того, є ще підрозділи, де на світлинах зображені події, що відбулися у певному деканаті (благочинні).
Мета створення цієї фотогалереї, як зазначив протоієрей Віталій Собко, – Волинська єпархія УПЦ КП хоче мати власний фотобанк. Й у працівників прес-служби немає проблем із поповненням цього розділу сайту, адже із благословення владики Михаїла в офіційного веб-ресурсу єпархії – надзвичайно широка мережа кореспондентів. Події на фотоапарати фіксують і священнослужителі, і миряни.
Довідково:
Веб-представництво єпархії діє з 14 листопада 2005 року. За цей час воно як засіб масової інформації суттєво зміцніло. Майже щодня на Pravoslavja.lutsk.ua оновлюється розділ «Новини», користувачі мають тут можливість читати електронну версію газети «Волинські єпархіальні відомості», документи, оголошення і таке інше.
Згідно з листопадовим рейтингом провідного українського порталу www.bigmir.net, сайт Pravoslavja.lutsk.ua займає перше місце серед єпархіальних представництв Київського Патріархату в мережі, третє – серед сайтів єпархій УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ МП та УГКЦ, а також перше – серед волинських релігійних веб-ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Агностик Показати IP 5 Грудня 2008 13:26
До Бога через Інтеренет. На що тільки не підуть служителі культу, щоб поширити свій вплив на мізки і волю людей.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2008 15:01
До Бога потрібно йти будь якими шляхами. Отче, Віталію, вітаю Вас
Анонім Показати IP 5 Грудня 2008 15:03
Агностику, оглянись навколо, що в твоїх мізках? А як новий інтернет ресурс обмежує твою волю?
Агностик Показати IP 5 Грудня 2008 15:52
Оглянувся. В мізках порядок. Волю не обмежують мою а от нестійкі дущі захоплюють в свої темні лабети. Мамоні служать а не Богу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus