USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинської облдержадміністрації і облради – війна?

15 Грудня 2008 15:06
Волинська обласна державна адміністрація подала у суд на Волинську обласну раду. Про це 15 грудня під час брифінгу розповів голова Волинської облради Анатолій Грицюк, – повідомляють «Волинські Новини».
За словами пана Грицюка, перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Заремба дав усну вказівку начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Миколі Штирхуну, щоб той не організовував охорону Шацької рятувальної станції та не робив інші дії щодо цього об’єкта.
Також, як зазначив Анатолій Грицюк облдержадміністрація подала у суд на обласну раду з приводу недавнього рішення сесії щодо питання надання мисливських угідь у користування. Зокрема, ОДА ставить під сумнів право окремих депутатів подавати проекти рішення.
Як зазначив Анатолій Грицюк, це стосується так званого «проекту Кіндера». Також виконавча гілка влади області ставить під сумнів сам процес голосування щодо конфліктного питання, наголошуючи на тому, що багатьох депутатів на момент ухвалення рішення не було у сесійній залі.
Довідково:
Битву Волинській облраді за отримання мисливських угідь в оренду «НУ» і «ЄЦ» програли. На розгляд сесії облради пропонувалося три проекти рішень. Один із них підготував депутат від БЮТ Олег Кіндер, два інших – обласного управління лісового і мисливського господарства. Після численних дискусій приступили до голосування.
Однак жодна з пропозицій не набрала належної кількості голосів. Зрештою, лідер фракції ПР в облраді запропонував зняти питання з розгляду порядку денного, однак його пропозицію депутати також не підтримали.
Згодом голова Волиньради Анатолій Грицюк вдруге поставив на голосування пропозицію Олега Кіндера, яка набрала мінімально потрібну кількість голосів.
Згідно з цим проектом, мисливські угіддя нададуть в оренду двом держпідприємствам та двом районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок. Окрім того, деякі угіддя дісталися трьом приватним підприємствам, серед яких не було «Феміди-Інтер» (підконтрольної депутата облради від «НУ» Василя Столяра). Після цього значна частина депутатів із фракції «НУ» і УНП (члени «ЄЦ» ) залишили сесійну залу.
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства у своєму проекті рішення Волинської облради не передбачило надання мисливських угідь у користування приватним установам.
У проекті рішення облради «Про надання мисливських угідь у користування», презентованому представником Волинського облуправління лісового та мисливського господарства, «знайшли місце» лише для 4 суб’єктів. Це - державні підприємства «Горохівське ЛМГ», якому пропонувалось надати 85 тисяч гектарів угідь, та «Камінь-Каширське ЛГ» (49,5 тисяч гектарів мисливських угідь).
Також, «пощастило» двом районним організаціям Українського Товариства Мисливців та Рибалок (УТМР) – Луцькій (82 тисячі гектарів) та Іваничівській (43 тисячі гектарів). Мисливські угіддя пропонувалось надати в користування на термін 15 років.
Така постановка питання не сподобалася депутату Волиньради Василю Столяру. Його зацікавило, чому в проекті фігурують лише 4 суб’єкти.
«Чим державні підприємства і УТМР кращі за комерційні структури? Хто вам порадив? Голова ради (голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, - «ВН») чи Колісник (начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарство Богдан Колісник, - «ВН»)?», - обурювався Василь Столяр.
За його словами, від підприємств були відповідні подання. «У нас одна Конституція – і для Столяра, і для Грицюка», - сказав пан Столяр, натякаючи, що саме голова облради не зацікавлений у наданні мисливських угідь комерційним структурам.
Питання щодо мисливських угідь чотири рази розглядалося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.
Під час сесії Волиньради 10 жовтня проект рішення,  де фігурували комерційні структури, депутати провалили – 28 голосів «за» і 13 - «проти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свой Показати IP 16 Грудня 2008 10:20
Редакция "Волинських новин"! Восхищаюсь человеком, который у вас там подбирает фото для сообщений. Повысьте ему зарплату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus