USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських лісах ‒ нашестя вовків. ВІДЕО

1 Березня 2012 16:12
У лісах Волині значно побільшало вовків. За рік «санітар лісу» з’їдає тонну м’яса. Полюють хижаки зграями, переважно поблизу годівельних майданчиків. Місцеві лісівники скаржаться, що кількість звірини у лісах зменшується.
Про це повідомляє ICTV.
У волинські ліси вовки потрапили з Польщі. Там хижаків охороняє закон. В Україні ж їх змушені знищувати, інакше з лісів зникне місцева звірина. За зиму вдалося вбити 10 хижаків, та всіх лісівникам не вполювати.
Найлегше вистежити хижака взимку, щойно випав сніг. Досвідчені мисливці його сліди розпізнають з-поміж десятків інших.
«В давній час вовки ходили зграями, тобто по 4, 6, 8. Вони треба, але їхню кількість треба регулювати. Тобто, якщо їх багато, то більше звіра не буде в цьому лісі, крім вовка», ‒ коментує ситуацію директор мисливського угіддя Степан Вовкунович.
Вовків називають санітарами лісу – вони з’їдають мертвих та хворих тварин, та краще з цими обов’язками справляються лисиця чи єнот. Ці тварини не є загрозою для мешканців лісу.
Екологи відстріл сіроманців підтримують, хоча європейці хижаків давно охороняють. Захисники природи кажуть: фауна України небагата, дозволяти вовкам господарювати в лісі не можна.
«В Європі більш цивілізовано і більш регульовано ведеться мисливське господарство, тому що оптимальна чисельність диких тварин там вже є в лісових угіддях. А в Україні сьогодні та чисельність тварин, яка повинна бути в наших мисливських угіддях, не забезпечена», ‒ розповідає заступник начальника екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.
Скільки вовків у місцевих лісах, лісогосподарники підрахувати не можуть. Їхні території межують з селами та господарськими угіддями.
Випадків нападів хижаків на селян та їхніх тварин не зафіксували ні цього року, ні торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Hail and Kill Показати IP 1 Березня 2012 16:17
Швидше за все, не вовків стало більше, а лісів менше через незаконні вирубки. От тому вовчикам і не вистачає місця, щоби розгулятися.
Мисливець Показати IP 1 Березня 2012 16:25
Найнебезпечніші вовки - це ті, хто на двох ногах. Ті, що недавно в Маневицькому районі вполювали самця і кітну самку оленів благородних. Таких вже настав час відстрілювати.
Микола Показати IP 1 Березня 2012 16:37
а чого дмвуватися? людина в країні прирівняна до тварин. тож «санітар лісу» вийшов на полювання
Вовк Показати IP 1 Березня 2012 21:51
Вовкунович про відстріл Вовків????? Оригінально. Хоча ця інформаці - бла-бла. Бо вовків не може бути багато "на Волині". Можуть бути певні ареали - наприклад - таке-то і таке-то лісництво. Де має бути встановлено їх кількість і , відповідно, рахувати скільки необхідно відстріляти. Бо коли вовків немає зовсім - то й звірів там не буде, а зайці тоді робитимуть шкоду. Наприклад це характерно для південної Волині.
Автор Показати IP 3 Березня 2012 18:34
Інформація розрахована на різних глядачів, а не лише для науковців. Що зміниться для них якщо вони дізнаються назву лісництва!!!
slavaSSG Показати IP 3 Березня 2012 23:32
Да....у наших чиновників, напевно, спрацьовує давній людський стереотип - вбити вовка. Чи може їм потрібен зайвий піар? Навіщо їх стріляти? Вони що кидаються на людей чи свійських тварин? Хто вивчав питання про їхню "справжню" чисельність і міграції? Відповідаю ніхто... То для чого стріляти?
Марк Показати IP 22 Червня 2019 00:28
цікаво чого в Європі вовків охороняють а в Україні вбивають бо нібито їх забагато, ніколи не бачівших жалко що нерозумково доросші дикарі вбивають вовків щоб помилуватись “трофеєм“

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus