USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських військових – житлові, фінансові та інші проблеми

3 Липня 2009 09:32
Заступник командира 51-ї окремої механізованої бригади Іван Підопригора вважає, що тимчасово призупинені деякі пільги для військових є фактично відміненими. Про це йшлося під час прес-конференції 2 липня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Підопригори, згідно з опитуванням, яке вони провели у частині, – кожен другий контрактник не збирається продовжувати контракт. Середня зарплата котрактинків – 900 гривень. Іншою проблемою військовий вважає те, що у бригаді з 42-х юнаків, які підписали контракт у 2009-му, лише 9 відслужили строкову службу. На думку Івана Підопригори, наразі відміняти весняний та осінній призов – недоцільно.
 
Великою проблемою є житлова – в середньому за оренду квартири у Володимирі-Волинському приходиться викладати від 700 до 1000 гривень. Ще 18 відсотків офіцерів проживає у родичів. Серед інших проблем, які охарактеризував пан Підопригора, – зупинення відчуження військового майна, медичне забезпечення, оздоровлення. Так, у 51-й бригаді «жоден військовослужбовець не отримав у цьому році матеріальної допомоги», – каже заступник командира. За його словами, деякі соціальні пільги для військовиків є зараз фактично відміненими, а формально – тимчасово призупиненими.
 
Голова Волинської обласної організації Спілки офіцерів України Артур Василевський вважає, що «Міністерство оборони самоусунулось від вирішення проблем військовослужбовців». Як приклад пан Василевський наводить долю Будинку офіцерів, махінації з квартирами для військових з боку однієї луцької будівельної фірми тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus