USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У вишитих потретах луцького майстра - українська історія. ВИСТАВКА

4 Листопада 2013 16:37
До Дня української мови та писемності у Луцьку відкрилася виставка вишитих картин Юрія Савки. Про це повідомляє ВОДТРК.

Так, у Луцькій міській бібліотеці №10 презентував свої картини волинський вишивальник Юрій Савка. Це вже 55-та персональна виставка знаного майстра. ЇЇ він присвятив Дню української мови та писемності. Бібліотекарі запросили оглянути її студентів Волинського коледжу технологій бізнесу і права. Зі слів завідувачки книгозбірні Надії Чміль, вони часто організовують свята для молоді, що допомагають долучитися до культури рідного народу.

До слова, вишивки знаного волинського майстра Юрія Савки відомі далеко за межами нашої області. Він не втомлюється організовувати виставки, щоб показувати людям, особливо молоді, культуру, побут України і її славних людей. «Майстерно гаптовані, гранично лаконічні, майже графічні, хоча й вишиті кольоровими нитками портрети відомих українських письменників та політичних діячів, зокрема й героїв національно-визвольної боротьби, буквально приковували увагу відвідувачів, примушували вдивлятися у обличчя представників еліти нації, захоплюватися майстерністю автора, досконалим володінням секретами стародавнього українського мистецтва», - пише про волинського майстра «Кримська світлиця».
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ВИШИВКОЮ «НАШТРИХУВАВ» УКРАЇНСЬКУ ІСТОРІЮ. ФОТО

Роботи Юрія Савки дозволили осягнути історію країни через вишитий портрет персонажів, які зіграли значну роль у формуванні духовної єдності українського народу.

Літературна година, присвячена Дню української мови і писемності, підтвердила, якою багатою і милозвучною є наша мова, як вміло пропагують її майстри через вишиті портрети українських письменників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus