USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У заяві політради НСНУ лише посаду Тимошенко написали з малої літери

24 Жовтня 2008 15:18
У заяві Політичної ради Народного Союзу «Наша Україна», розповсюдженій 24 жовтня, посада Прем’єр-міністра України пишеться з малої літери, попри правила українського правопису. Назви усіх інших органів влади, політпартій і посад зазначені відповідно до вимог орфографії, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Подаємо текст цієї заяви за підписом голови Народного Союзу «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка дослівно і без жодних правок:
«Наша Україна» стурбована поглибленням економічної та політичної кризи в країні і вважає, що всі інститути влади мають вживати адекватних заходів для оздоровлення ситуації.
На жаль, дії прем’єр-міністра України, її політичної сили та сформованого виключно з представників БЮТ фінансово-економічного блоку уряду упродовж останніх місяців не лише не сприяли мінімізації наслідків світової кризи, але й посилили економічні проблеми та політичну нестабільність.
Вперте небажання прем’єра здійснювати передбачені коаліційною угодою системні реформи, популістська економічна політика не лише дискредитували українську демократію в очах багатьох людей, але й призвели до небачених темпів інфляції та інших негативних явищ в економіці, які наклалися на наслідки світової кризи. Натомість БЮТ створив 2 вересня у Верховній Раді прокремлівську більшість із Партією Регіонів та комуністами, і, замість ухвалення вкрай важливих економічних законів, розпочав справжню війну проти Президента Ющенка і «Нашої України».
Ця підступна зрада зруйнувала демократичну коаліцію, паралізувала роботу Верховної Ради і змусила Президента України відповідно до Конституції оголосити дострокові вибори.
Дотепер прем’єр-міністр безвідповідально заявляла, що ніякої економічної кризи в Україні немає і відмовлялася вживати будь-яких заходів для її подолання. В той час, коли стрімко падав український експорт, згорталося будівництво, зупинялися підприємства, БЮТ та його лідерка спрямовували всю енергію на те, щоб утриматися у власних кріслах. Саме тому влаштовувалися безчинства в судах і Центрвиборчкомі, а після відновлення роботи парламенту саме БЮТівці заблокували його трибуну, не даючи можливості прийняти жодного закону.
«Наша Україна» вважає такі дії БЮТ безвідповідальними і покладає на цю політичну силу всю відповідальність за поглиблення політичної й економічної кризи в країні. Разом з тим, ми переконані, що без подолання політичної кризи неможлива й ефективна боротьба з кризою економічною. А єдиний шлях до розв’язання політичної кризи – дати українському народу можливість обрати новий дієздатний парламент.
«Наша Україна» не сприймає незаконного блокування роботи Верховної Ради, Центрвиборчкому та судових органів Блоком Юлії Тимошенко. Такі дії є відверто протиправними і не приносять Україні нічого, крім шкоди.
Позачергові парламентські вибори неминучі, і чим швидше вони відбудуться, тим швидше буде подолано як політичну, так і економічну кризу.
«Наша Україна» підтримує зусилля Президента України, спрямовані на розв’язання політичної та економічної кризи, і закликає до такої ж підтримки всі відповідальні політичні сили».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus