USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Убивство Гандзюк: виконавець вийшов на волю

3 Листопада 2021 21:22
Віктор Горбунов – один з виконавців убивства активістки Катерини Гандзюк – вийшов на волю.

Про це заявила адвокат потерпілої сторони Ольга Веретільник, повідомляє Сьогодні.

Горбунов купував кислоту, якою облили активістку. Суд призначив йому мінімальний термін ув’язнення – 3 роки. Недавно він вийшов за умовно-достроковим звільненням.

«Каті немає 3 роки. Виконавці її вбивства вже виходять на волю. У справі організатора й одного із замовників убивства досі немає вироку. Рищук і Гордєєв – інші замовники вбивства Каті – навіть не під слідством», – заявили у Facebook-спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Відзначимо, що справа Гандзюк налічує 59 томів матеріалів, зараз розгляд справи знаходиться на середині дистанції. Засідання відбуваються в Дніпровському суді Києва.

«Суд на стадії вивчення відео з обшуків у фігурантів справи», – сказала Веретільник і додала, що в апеляційній інстанції поки що засідань не передбачено.

Нагадаємо, у липні 2018 року херсонську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Через чотири місяці шпиталізації вона померла.

Замовником вбивства, за офіційними даними, нині вважається лише ексголова Херсонської облради Владислав Мангер. Хоча друзі та родичі вважають, що до злочину причетні також ексочільник Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук і правоохоронці, які допомагали тікати Олексію Левіну, якого вважають організатором злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus