USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Учасників «Поліського літа» привітали волинські православні владики

19 Серпня 2008 21:58
Сьогодні, 19 серпня, під час богослужіння у луцькому Свято-Троїцькому соборі учасникам фестивалю «Поліське літо з фольклором-2008» заспівали «Многая літа» та окропили їх святою водою. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Після традиційного для фестивалю фотографування біля головного входу до Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки учасники фестивалю попрямували до Свято-Троїцького собору, де відбулося святкове богослужіння. Після служби очільник Волинської єпархії УПЦ КП, владика Михаїл привітав артистів, які зібралися у храмі, зі святом Спаса. Єпископ наголосив, що головне – єднатися навколо людських цінностей та добра.
«Дар життя дає нам щастя. І основне – щоб ми цінували його і кожен його момент», – зазначив владика.
Опісля його вітального слова кожна з делегацій отримала хліб, і владика Михаїл окропив святою водою всіх присутніх. Окрім того, на їх честь заспівали «Многая літа».
Далі артисти рушили урочистою ходою від собору до Луцького замку для відкриття фестивалю «Поліське літо з фольклором». Під час ходи учасників свята у Старому місті зустріли представники іншої православної конфесії – УПЦ – на чолі із владикою Ніфонтом. Вони вручили кожній із делегацій хліб та букет квітів. А гурт з Ізраїлю подарував митрополиту Ніфонт сувенір про Єрусалим.
У вітальному слові владика побажав усім учасникам у цей святковий день здоров’я та бадьорого настрою. «Мені приємно сьогодні в нашому древньому місті вітати учасників цього дійства. Хай Боже благословіння завжди буде з вами», - зауважив митрополит. А хор священнослужителів проспівав кожному колективу многоліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus