USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учасники «Поліського літа з фольклором» співатимуть гімн Волині

18 Липня 2008 15:31

Закордонні гості, які приїдуть на «Поліське літо з фольклором», змушені будуть вивчити пісні, танці та гімн Волинської області «Волинь моя». Про це розповів начальник управління культури Луцької міської ради Юрій Войнаровський 18 липня на прес-конференції з питань організації та проведення ХІ Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» , – інформує репортер «Волинських новин».
За словами пана Войнаровського, фольклорні колективи запросили ще в жовтні минулого року. На фестивалі будуть представники одинадцяти країн, серед яких – Албанія, Ізраїль, Кот Д’Івуар, острів Мартініка (Франція). Також як гість на «Поліське літо» приїде ансамбль українського танцю «Явір» із Торонто (Канада). Українську сторону представлять колективи з різних регіонів України. Як наголосили організатори фестивалю, особливістю «Поліського літа з фольклором» є постійна новизна колективів, які змінюються щороку.
Фестиваль проходитиме у рамках святкування Дня міста та Дня Незалежності. Як розповів заступник Луцького міського голови Микола Іванюк, основна частина учасників дійства – молоді люди. «Поліське літо з фольклором», переконаний він, сприяти вихованню естетичного смаку і поваги до народних традицій у дітей та молоді. «Популяризація фольклору в сучасному світі глобалізації є важливим напрямком у сучасному житті. Він повинен розвиватися і влада повинна всіляко цьому сприяти», – наголосив пан Іванюк.
Цікаво, що під час закриття фестивалю планується спільне виконання пісні-гімну «Волинь моя» та танців «Волинська полька» і «Гопак».
На запитання, як впливають такі свята на лучан, пан Войнаровський зазначив, що це дозволяє розширити кругозір жителів та сприяє їхньому прагненню до розвитку.
Довідково:
Фестиваль «Поліське літо з фольклором» проходитиме 19 – 24 серпня у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
наташа Показати IP 19 Серпня 2008 23:26
класно, що в Луцьку проходить таке дійство. Дівчата з Мартініки просто диво
Анонім Показати IP 23 Серпня 2008 00:04
А хлопці з Кіпру розбивають волинським дівчатам серця!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus