USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учні та вчителі однієї з волинських шкіл випікають печиво для українських воїнів

31 Липня 2022 21:42
Учителі та учні гімназії села Мстишин Луцького району роблять свій внесок у спільну перемогу: педагоги куховарять і випікають смаколики для українських воїнів, діти – розмальовують печиво.

Незважаючи на канікули, у Мстишинській гімназії кипить робота, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Печиво будемо відправляти нашим військовим, щоб вони якнайшвидше перемогли і щоб війна скінчилася», – говорить учень Мстишинської гімназії Владислав.

Школяр Максим додає: «Ми турбуємося про них і хочемо, щоб вони вернулися додому живими».

«Я хочу, щоб татусі повернулися до дітей. Я хочу, щоб Україна виграла, щоб у нас завжди було добро, щоб батьки всіх любили і сміливі українці приїхали в нашу Україну. Зараз війна і ми малюємо солдатам малюнки, щоб вони відчули нашу любов», – наголошує учениця гімназії Марія.

Ще один учень школи в Мстишині Матвій зауважує: «Я їм дуже подякував би за те, що вони захищають Україну, що вона ще тримається. Усе буде добре. Я хочу їм віддячити бодай смачним печивом».

Перші місяці війни в гімназії куховарили щодня.

«Ми виготовляли різні продукти: салати, каші, вареники, чебуреки, пельмені. Пізніше перейшли до печива. Пекли хліб, булочки», – розповідає директорка Мстишинської гімназії Алла Глинюк.
Читати ще: Випічка, каші та згущене молоко: як у селі на Волині готують на фронт

Учителька Наталія Самолюк пригадує, що на допомогу приходили батьки учнів та інші односельчани. Вони приносили і овочі, і м’ясо.

Нині волонтери збираються у приміщенні школи щотижня або кілька разів на тиждень. Асортимент зменшили – через спеку зараз готують тільки те, що довго зберігається.

«Медове печиво може зберігатися досить тривалий час. Воно до пів року не втрачає своєї харчової придатності», – пояснює вчителька Ольга Сергійчук.

Читати ще: Випікають хліб і печиво: як багатодітна сім’я з Волині допомагає ЗСУ

Педагоги переконують: будуть волонтерити аж до перемоги.

«Члени наших родин – на фронті. Також є люди, які залишаються проживати, наприклад, у Чернігівській області. Вони розповідали, що там відбувається. Знаючи про це все, ти розумієш, що мусиш щось робити, тому необхідно черпати сили далі», – впевнена вчителька Алла Андрійчук.

Техпрацівниця Мстишинської гімназії Світлана Романюк розповідає, що любить готувати, а готувати для наших солдатів їй особливо приємно.

«Якщо щось потрібно приготувати, ми відразу на місці. Відпрацювали як педагоги і зараз чим можемо допомагаємо», – додає вчителька Наталія Довгополюк.

Кухарка Мстишинської гімназії Галина Клецька підкреслює: «Хочемо, щоб воїни були здорові та якнайшвидше поверталися до нас з перемогою, аби Україна стала такою, якою її бачать наші діти, – великою та сильною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кьоніксберг Показати IP 1 Серпня 2022 21:42
Те село в чотири чеські вже мене кумарить, шо тоді казати за Колки взагалі Лас-Вегас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus