USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учні зі школи Іванчиць навчатимуться в Рокинях, а школярі з Кульчина – в Клепачеві

2 Квітня 2021 14:12
Учнів зі шкіл сіл Іванчиці та Кульчин довозитимуть до навчальних закладів сусідніх населених пунктів. А вчителів обіцяють працевлаштувати в інші установи освіти громади.

Про це стало відомо 2 квітня під час засідання освітньої комісії Луцької міської ради.

Як розповіла директорка управління освіти міськради Зіновія Лещенко, у школі в селі Іванчиці, яка міститься в двох корпусах із пічним опаленням, нині навчаються 23 дитини. Першого класу цього року не набирали. У закладі працюють сім педагогічних працівників.

Оскільки кількість дітей в окремих класах становить менш як п’ять, діти навчаються індивідуально. Найбільше дітей у 8-9 класах – по 6-8 учнів.

«Тому була вивчена ситуація, і ми порекомендували переглянути умови функціонування закладу на базі школи в Рокинях, який має гарні традиції, результати, успішні виступи дітей на різних змаганнях. Буде довіз дітей через Клепачів. Княгининівський автобус довозитиме дітей до Рокинівського навчально-виховного комплексу», – повідомила Зіновія Лещенко.

Окрім того, було проведено день відкритий дверей із метою приєднання школи І ступеня, що в селі Кульчин, до Клепачівської школи, яка сьогодні функціонує в режимі закладу середньої освіти І-ІІ ступенів. Школа в Кульчині функціонуватиме як філія закладу в селі Клепачів.

«Школа в Кульчині не зовсім пристосована до вимог сьогодення, адже не має гарячого харчування в шкільній їдальні. А передбачається навчання 1 класу з інклюзивним контентом. За таких умов, згідно із законодавством, обов’язково має бути шкільна їдальня з гарячим харчуванням. Також немає фахівців, які супроводжували б таких дітей», – сказала директорка управління освіти.

Зараз у школі Кульчина навчаються 35 учнів. За інформацією очільниці закладу, цього року в перший клас не набрали б і п’яти дітей.

«Школа не ліквідовуватиметься, а функціонуватиме в режимі філії. Є можливість довозити дітей у навчальний заклад у Клепачеві, який здатен прийняти більшу кількість дітей», – наголосила Зіновія Лещенко.

Як додала, вчителі з Іванчиць і Кульчина будуть працевлаштовані в інші заклади Луцької міської територіальної громади.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вовочка. Показати IP 2 Квітня 2021 15:43
А з Луцька в Ковелі,або ?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus