USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

УЄФА сумнівається, що українські аеропорти витримають Євро-2012

11 Липня 2009 15:00
Міністерство транспорту і зв’язку в рамках підготовки України до Євро-2012 до кінця липня цього року має подати на розгляд УЄФА плани тимчасових терміналів в аеропортах. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує  УНІАН прес-служба міністерства, про це йшлося на нараді в міністерстві за участю Федерації футболу України (ФФУ).
Згідно з повідомленням, до 31 липня цього року потрібно надати УЄФА концептуальні плани тимчасових терміналів і до 30 жовтня – конкретні плани, які переконають УЄФА, що аеропорти України забезпечать необхідну пропускну спроможність.
Як пояснив директор виконавчої дирекції «Євро-2012» ФФУ Іван Федоренко, згідно з методикою УЄФА в розрахунок пропускної спроможності аеропортів приймаючих міст включені тільки діючі термінали і допоміжні аеропорти. «Роль тимчасових терміналів дуже важлива. Необхідно підтвердити УЄФА, що тимчасові термінали працюватимуть не гірше за капітальні споруди», – зазначив Іван Федоренко. Під час обговорення можливих варіантів планування тимчасових терміналів наголошувалося, що при будівництві необхідно врахувати оптимальне використання їх площ після завершення чемпіонату Євро-2012.
У свою чергу, голова Державіаадміністрації Олександр Давидов підкреслив, що аеропорти – це комплекс, який потребує чітко скоординованої роботи на всіх рівнях прибуття, проходження контролю і відправки пасажирів. «Необхідно організувати все так, аби процедура проходження пасажирами формальностей здійснювалася безпечно, швидко і під постійним контролем», – сказав він. Крім того, пан Давидов порадив керівникам аеропортів звернути увагу на устаткування, яке застосовується в аеропортах для проходження контролю пасажирів.
Учасники наради зазначили, що в кожному аеропорту треба створити відповідні комітети з підготовки до Євро-2012, що дасть змогу забезпечити чітку та оперативну координацію з метою вирішення проблем, які виникатимуть під час підготовки, і з метою спрощення спрощенню формальностей та інших процедур.
Було ухвалено рішення зібратися найближчим часом ще раз для остаточного визначення з концепцією планування тимчасових терміналів в аеропортах міст, що приймають Євро-2012, для того, щоб вже наприкінці липня представники УЄФА конкретні схеми майбутнього функціонування цих терміналів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus