USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Прикрутивши газ», Україна довела світу, що вона надійний партнер

8 Березня 2018 16:29
Українці змогли здивувати весь світ, коли об'єдналися і зменшили кількість спожитого газу, щоб жителі Європи не відчували нестачі через зниження транзиту з Росії. Таким чином, РФ і на цей раз не вдалося виставити Україну ненадійним партнером. Про це заявив прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт, інформує Newsone.ua.

"Українці надихнули світ, об'єднавшись для зменшення споживання газу на 14% минулого тижня, щоб забезпечити надійні поставки газу європейським споживачам. Газпрому не вдалося виставити Україну та Нафтогаз як невтішними транзитними партнерами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на п`ять діб запровадив національний план дій для недопущення кризової ситуації в енергетиці через дії російського «Газпрому». Росія знизила майже на 20% тиск у газовій трубі, якою територією України постачає блакитне паливо до Європи. В загальній сумі по Україні 2 березня споживання газу зменшилося на 14%.

Також "Газпром" повернув "Нафтогазу" гроші за газ, постачання якого мали відновити від 1 березня, після дворічної перерви. Також РФ досі не виконала рішення Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого має сплатити Києву 2,56 млрд доларів. Щоденна пеня становить до півмільйона доларів. Міністерство закордонних справ України вже офіційно повідомило Євросоюз про проблеми з тиском газу в трубі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Березня 2018 16:58
Мама мы все тежело больны, мы все сошли сума!!! Придурки
привет газпрому до Анонім Показати IP 8 Березня 2018 17:39
визжите, рашики, китай хохочет
Анатоль_ Показати IP 8 Березня 2018 17:34
А людям чого газ повишають?
Корiнний лучанин Показати IP 8 Березня 2018 17:53
Всiх адекватних них жiнок волинi з 8Брезням!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus