USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна готова прийняти обмеження на свою торгівлю з ЄС, щоб розв’язати суперечку з Польщею

6 Березня 2024 15:33
Україна готова прийняти обмеження на свою торгівлю з Євросоюзом, щоб розрядити гостру політичну суперечку з Польщею. Водночас Київ закликає заборонити імпорт російської сільськогосподарської продукції, яка все ще надходить через Білорусь та країни Балтії.

Про це в інтервʼю Financial Times сказав заступник міністра економіки, торговельний представник України Тарас Качка, пише Бабель.

«Можливо, для перехідного періоду такий керований підхід до торговельних потоків між Україною та ЄС – це те, що нам усім потрібно. Щодо пшениці, то не Україна створює проблеми для польських фермерів, а Росія», – сказав Качка.

Читати ще: Бізнес-організації назвали можливі наслідки блокування українсько-польського кордону

За його словами, Україна підтримує нові заходи, які запропонував Брюссель: обмеження на імпорт яєць, птиці та цукру з червня, а також дозвіл окремим країнам закрити свої ринки для українського зерна за винятком подальшого транзиту.

Україна нещодавно погодилася перескерувати експорт кукурудзи до Італії та Іспанії через Чорне море, а не сухопутним маршрутом через сусідні країни, щоб знизити напруженість.

Читати ще: Єврокомісія відмовилася повертати мито на українське зерно

«Ми добровільно припинили експорт кукурудзи до всіх пʼяти сусідніх країн-членів ЄС. Попри це, експортували ще один новий рекорд – 15 млн т кукурудзи в 2023 році. Тому у нас є великий попит в інших країнах. Україна заповнила прогалини у виробництві ЄС», – зазначив Качка.

Читати ще: Україна відкриє новий експортний маршрут для експорту зерна, щоб подолати польську блокаду

Заступник міністра також звинуватив Росію в розпалюванні протестів у Польщі. Він упевнений, що саме Москва стоїть за нападом польських фермерів минулого місяця на потяг із українським зерном.

Тим часом Польща збирається звернутися до Єврокомісії із пропозицією запровадити повну заборону на імпорт будь-якої сільськогосподарської та харчової продукції з Росії та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
р Показати IP 7 Березня 2024 11:51
Це показово як Поляки дбають про власні інтереси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus