USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Уряд Польщі домовився з перевізниками про розблокування кордону з Україною

16 Січня 2024 13:43
Польські перевізники, які з листопада блокують прикордонні переходи з Україною, досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинять свій протест.

Про це заявив Томаш Борковський з Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, його цитує агентство Reuters, пише Європейська правда.

За домовленістю, протест призупинять у середу з 13:00 за київським часом.

«Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд», – сказав Борковський.

Читати ще: Уряд Румунії досяг угоди з фермерами, які блокують український кордон

Міністерство інфраструктури Польщі організувало пресконференцію у вівторок, під час якої мають підписати угоду з перевізниками.

Польські фермери вирішили призупинити акцію протесту на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд погодився на їхні вимоги на початку цього місяця.

Проте перевізники продовжували блокувати три інші КПП на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, польські перевізники відновили блокування КПП «Дорогуськ» з 18 грудня після тижня перерви, спричиненої забороною місцевої влади, яку потім скасував суд. Вони планували протестувати до березня. Блокада триває також на КПП «Гребенне» і «Корчова».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 17 Січня 2024 03:46
ти дивись - скільки пихи ! - вони призупинили ! а нари "ватяні" не хочуть попротирати ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus