USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна і США створили гібридні системи протиповітряної оборони, – NYT

29 Жовтня 2023 18:17
Україна і США створили гібридні системи протиповітряної оборони, що поєднують західні ракети з переобладнаними радянськими пусковими установками, які є на озброєнні української армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що американські офіційні особи називають це програмою FrankenSAM, що об’єднує передові ракети класу «земля-повітря» західного зразка з модернізованими пусковими установками або радарами радянської епохи.

Перший варіант таких систем ППО об’єднує радянські пускові установки «Бук» та американські ракети Sea Sparrow, другий – це імпровізована наземна установка, що об’єднує радари радянської епохи і надзвукові авіаційні ракети Sidewinder.

Ще один варіант – комбінація радянського обладнання та систем ППО Hawk.

Зазначається, що варіанти гібридних систем ППО пройшли випробування на військових базах у США та будуть доставлені до України восени.

Також йдеться, що перспективною розробкою FrankenSAM, ймовірно, стане комбінація ракет та пускової установки Patriot, яка працюватиме зі старими радіолокаційними системами українського виробництва. Офіційний представник Пентагону заявив, що випробування такої системи, проведені у жовтні на ракетному полігоні Уайт-Сандс у Нью-Мексико, завершилися успішно.

Як зазначив Чан Касапоглу, військовий аналітик Гудзонівського інституту у Вашингтоні, ідея інтеграції військового обладнання радянських часів з досконалішими західними ракетами може допомогти Україні «використати свій арсенал на випадок майбутньої довгої війни».

Це також «дає можливість ввести у практичне застосування зброю, що припадає пилом на складах НАТО», сказав Чан Касапоглу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus