USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Україна ліквідувала багато спецназівців РФ в перші тижні війни, – Грозєв

22 Липня 2022 09:45
Українським військовим вдалося ліквідувати дуже багато російських спецназівців ще в перші тижні війни.

Про це повідомив журналіст-розслідувач і керівник Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю Радіо НВ.

Коментуючи відкриту кампанію російських приватних військових компаній (ПВК) з найму бойовиків, Грозєв сказав, що у Росії немає часу і закінчилися «підготовлені люди в армії, тому що Україна змогла ліквідувати величезну кількість спецназівців ще в перші пару тижнів війни».

«Всі призовники, яких начебто немає, але вони звичайно є, або навіть контрактники, які підписали контракти рік або два тому, вони не годяться саме для таких важливих битв. Тому вони намагаються знайти якомога швидше досвідчених, своїх колишніх спецназівців», – пояснив він.

За словами керівника Bellingcat, багато з таких колишніх спецназівців на момент початку війни працювали за довгостроковими контрактами в Африці або Сирії для структур Євгена Пригожина (ПВК «Вагнер» – ред.).

«Росія не намагається взагалі приховувати, що вона займається цим і тому це страшний період, тому що немає кордонів, немає репутаційної ціни, яка якось обмежувала б дії Путіна. Але з іншого боку це зазвичай останній період перед крахом, так що будемо сподіватися», – підсумував Грозєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Липня 2022 10:53
ще один "арестович". давно не було в змі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus