USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Україна може заборонити в’їзд іноземцям і транспорту з країн, де лютує коронавірус

21 Квітня 2020 20:06
В Україні хочуть тимчасово обмежити або заборонити в’їзд іноземних громадян і транспортних засобів з країн, де є особливо небезпечні інфекційні хвороби.

Такий висновок щодо законопроєкту про захист населення від розповсюдження інфекційних хвороб ухвалив Комітет з питань інтеграції України з ЄС на позачерговому засіданні, повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Комітет ВР пропонує Раді ухвалити законопроєкт щодо надання можливості Кабінету міністрів України встановлювати тимчасові обмеження або заборону в’їзду на територію України іноземних громадян, а також транспортних засобів з країн (місцевостей), де зареєстровано особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також встановлювати заборону на виїзд громадян України за межі території України», - йдеться в ухвалі Комітету.

Законопроєктом передбачається вважати тих, хто відвідували країни з особливо небезпечними інфекційними хворобами, такими, що мали контакт із хворим на особливо небезпечну інфекційну хворобу і направляти їх в спеціалізований заклад після перетину державного кордону. У разі відсутності підстав для госпіталізації такі особи мають надати згоду на проведення протиепідемічних і профілактичних заходів зі згодою на самоізоляцію або ізоляцію.

«Відповідно до ухвали Комітету: проєкт закону не суперечить цілям Угоди про Асоціацію, оскільки спрямований на захист населення від розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема, COVID-19, водночас потребує доопрацювання з урахуванням міжнародно-правових зобов’язань України та з метою приведення його відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил, які Україна має імплементувати згідно з Угодою про асоціацію», - зазначають у Комітеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ківерці Показати IP 22 Квітня 2020 01:45
Ну да забороніть все для простих людей А великий бізнес нехай працює він загрози нанесе жодний Їдуть фури по всіх странах і водіям ніякої ізоляції чому??? Що їм нереально за боліти чи привезти хворобу ?? На це жодної увагі Це фура перебуває за кордоном більше неділі і припертися на може нічого
! до Ківерці Показати IP 22 Квітня 2020 08:17
Умник! бухай меньше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus