USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна на «Оскарі»: як Камбербетч, Куніс та Момоа підтримали українців

28 Березня 2022 12:05
У ніч проти 28 березня минула 94-та церемонія вручення найпрестижнішої премії у світі кіно – «Оскар».

Цьогоріч увага на церемонії була прикута не лише до номінантів на премію, а й до подій, які наразі відбуваються на території України, пише ТСН.

Зокрема, організатори кінопремії за кілька днів до заходу пообіцяли, що на церемонії «Оскара», який транслюють у багатьох країнах світу, будуть підтримувати Україну, яка бореться з російською агресією.

Тож перед початком церемонії всім гостям роздали сині стрічки на знак підтримки українців, яким довелося покинути свої домівки. Серед них були знаменитості, як-от режисер Паоло Соррентіно, композиторка Даяна Воррен, акторка Юн Йо Чжон.
Паоло Соррентіно з родиною / Getty Images
Даяна Воррен / Associated Press
Юн Йо Чжон / Associated Press


Деякі ж актори вже приходили з нагрудними значками та хустинками у синьо-жовтих кольорах.

З нагрудним значком, який мав вигляд прапора України прийшов Бенедикт Камбербетч. Актор і раніше показував, що солідарний з українським народом. Тож церемонія «Оскара» не стала виключенням.
Бенедикт Камбербетч з дружиною / Getty Images

А зірка «Гри престолів» Джейсон Момоа прийшов на червоний хідник з нагрудною жовто-блакитною хустинкою. Актор показав, що пам’ятає про війну в Україні та публічно підтримує країну у Лос-Анджелесі.
Джейсон Момоа / Getty Images

Та й під час церемонії нагородження організатори нагадали глядачам, що наразі в Україні йде війна, а українці героїчно захищаються свою країну від окупантів. Щоправда, організатори назвали воєнні дії, які розпочав Путін, «конфліктом».

Та все ж на церемонії хвилиною мовчання вшанували жертв війни в Україні.

«Ми хотіли б хвилиною мовчання продемонструвати нашу підтримку народу України. Хоча кіно для нас є важливою можливістю висловити нашу людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстрених служб. Ресурсів обмаль, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо допомогти Україні у будь-який спосіб. Стоїмо поряд з Україною. Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами. #StandWithUkraine», – йшлося на церемонії.
Getty Images

Перед хвилиною мовчання підтримала українців й акторка Міла Куніс.

«Нещодавні глобальні події змусили багатьох із нас почуватися спустошеними. Проте, коли ви бачите силу та гідність тих, хто зіткнувся з таким спустошенням, неможливо не захоплюватися їхньою стійкістю. Не можна не захоплюватися тими, хто знаходить у собі сили продовжувати боротися у неймовірній темряві», – сказала акторка.
Міла Куніс / Getty Images

А от прямого включення промови Президента України Володимира Зеленського не було. На тому, аби Зеленський виступив на «Оскарі», наполягала ведуча заходу Емі Шумер. Таким чинов церемонія допомогла би більше привернути увагу світу до подій, які наразі відбуваються в Україні. Шонн Пен тим часом був переконаний, що Американська кіноакадемія обов’язково мала б дати можливість виступити на премії «Оскар» Володимиру Зеленському. Інакше Пенн пропонує бойкотувати захід.

Раніше оскароносний голлівудський актор Леонардо Ді Капріо пожертвував рекордну суму Збройним силам України. На потреби української армії відомий актор віддав 10 мільйонів доларів.

Девід і Вікторія Бекхеми підтримали Україну в період воєнного стану, передусім дітей та матерів. Колишній британський футболіст залучив до допомоги благодійний фонд. Раніше $3 млн пожервували Україні Міла Куніс і її чоловік – актор Ештон Кутчер.

Підтримку нашій країні публічно висловили Бенедикт Камбербетч, Анджеліна Джолі, Майкл Дуглас, Мадонна та інші світові зірки.

А американська топмодель Джиджі Гадід оголосила у своєму Instagram, що пожертвує весь отриманий прибуток від показів під час місяця моди на допомогу Україні. Пізніше таку ж заяву зробила її сестра-модель Белла Гадід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus