USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ нагадує Росії про «женевські домовленості»

20 Квітня 2014 19:00
Міністерство закордонних справ України нагадує Росії про «женевські домовленості», в рамках яких сепаратисти мають звільнити будівлі і здати зброю.

Про це йдеться у коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України щодо перестрілки у Слов’янську, інформує УНІАН.

«Компетентні органи України розпочали невідкладне розслідування інциденту, який стався цієї ночі в місті Слов’янську і призвів до загибелі та поранення людей.

Тим часом, викликає подив, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи жодних офіційних даних, поспішило зробити коментар, в якому містяться доконані звинувачення. Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що здійснені на основі спотворених оцінок, отриманих від її власних агентів на місцях», - сказано у коментарі.

Російській стороні, відтак, слід нагадати про взяті на себе зобов’язання відповідно до «женевських домовленостей» і здійснити увесь необхідний вплив на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, розблокування доріг, здачі зброї і недопущення жодного кровопролиття.

Нагадаємо, згідно з даними МВС України, сьогодні вночі в Слов`янську під час перестрілки між двома групами громадян одна людина загинула, а три - одержали поранення.

«У місті Слов`янськ Донецькій області 20 квітня близько 3.00 на блокпосту між двома групами громадян виникло озброєне зіткнення. У результаті одна людина загинула і три одержали вогнепальні поранення. Постраждалих госпіталізували», - зазначається у повідомленні МВС.

Деякі російські ЗМІ розповсюдили інформацію про причетність до перестрілки у Слов`янську представників «Правого сектору».

Пізніше «Правий сектор» заявив, що не має стосунку до перестрілки у Слов`янську, а спроби російських ЗМІ пов`язати ці події з представниками організації, спрямовані на залякування людей на сході України.

Довідково:

Згідно з підсумками зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств Росії, США, ЄС і України, що відбулася 17 квітня у Женеві, було прийнято спільну заяву, яка покликана врегулювати ситуацію у східних областях України.

Сторони, зокрема, домовилися, що всі незаконні озброєні групи мають бути роззброєні; всі незаконно зайняті будівлі мають бути повернуті законним власникам, всі незаконно зайняті вулиці, площі та інші публічні місця у містах і населених пунктах мають бути звільнені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Lutsk Показати IP 20 Квітня 2014 19:15
А. что правый сектор разоружили?
НЕЛУЧАНИН до Lutsk Показати IP 20 Квітня 2014 23:23
а що, Правий сектор - сепаратисти ?
Реаліст Показати IP 20 Квітня 2014 21:35
Мені здається і все більше на це схоже що все що відбувається це тупо запановані акції що б знищити Росію навіть якщо для цого поляже Український народ та Україна як держава. Хоча для куєвих демократів з США та Європопи це не проблема... Дай Бог зо б не було війни та що б Україна була ціла незалежна та мирна і єдина держава. Христос Воскрес
НЕЛУЧАНИН до Реаліст Показати IP 20 Квітня 2014 23:25
для початку тобі треба навчитись розрізняти в Росії народ і диктаторський режим путлєра
Анонім Показати IP 20 Квітня 2014 21:40
СБУ - це не ті що сиділи у платників на шиї і по..ли крим а зараз п..ють схід?????
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 20 Квітня 2014 23:28
і цілком очевидно , що СБУ, принаймні його вище керівництво, - це не пята колона кремля, яка не один рік стоїть у позі "Г" перед своїми маацковськими паханами
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 21 Квітня 2014 00:02
Ну да адже в позі до західних..джентельменів....
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 21 Квітня 2014 00:16
ти читати вмієш ? ПЕРЕД МААЦКОВСЬКИМИ ПАХАНАМИ, які мають їх у всі дири
вася Показати IP 21 Квітня 2014 01:10
А може фатить, щось комусь нагадувати. Може треба просто і тупо зробити свою роботу, за яку платять з наших податків зарплату. Всі такі чесні аж бридко. Раші плювати на домовленості це не зрозуміло тільки імбіцилу. Де хвальоні спєци таке враження що зачинщиків там тищі і вони не сплять не їдять і по нужді строєм ходять. По одному по.....али втіхую. Як будинок профспілки спалить з людьми то да. Сепарати самі себе скатами обклали і бензинчиком поливають, сірників бракує? А потім як будуть розбігатись хапайте. Складається враження їм мона все а ми можем подарувать що скажуть
Реаліст Показати IP 21 Квітня 2014 09:06
Нелучанин да ти троль.
НЕЛУЧАНИН до Реаліст Показати IP 21 Квітня 2014 11:16
ти більше на троля подібний, бо мелеш всіляку дурню
НЕЛУЧАНИН до Реаліст Показати IP 21 Квітня 2014 11:20
що, аргументів нема ?
Анонім Показати IP 21 Квітня 2014 09:33
Пс- це незаконне озброєне угрупування, тому згідно з Женевською угодою має бути роззброєне, але якщо вони проплачені Росією то вони зірвуть цю домовленість і дадуть папі привід нападати на Україну
Лучанин Показати IP 21 Квітня 2014 10:09
Для вимоги до сепаратистів про роззброєння і звільнення окупованих приміщень в східних областях чинна влада ЗОБОВ’ЯЗАНА забезпечити звільнення незаконно зайнятих приміщень в решті областей України, в т.ч. в Луцьку, роззброєння та розформування всяких воєнізованих цивільних формувань, як от правий сектор, автомайдан, самооборону. Починати владі відновлення законності треба з себе, з тих озброєних формувань, які цій владі допомогли захопити державні посади, тоді легше буде вимагати від інших.
НЕЛУЧАНИН до Лучанин Показати IP 21 Квітня 2014 11:19
на відміну від сепаратистів на сході у інших немає незареєстрованої зброї. крім того, дії сепаратистів інспіруються і організуються рашистськими спецслужбами.
Реаліст Показати IP 21 Квітня 2014 13:22
Шановний нелучанин, з вами я діалогу не веду тому не потрібно намагатись вступити в дискуссію. Ви ніхто що б вказувати мені що я повинен навчитись та вимагати від мене аргументів. Навпаки ви мали б мою думкутаргументовано заперечити. Натомість ви тут до усіх огризаєтесь. Свою думку сформулюйте тільки не аля бидло а цивілізовано обгрунтовано що б склалось враження що ви освідчега людина. Наразі враження сумнівні. Розмову завершено. Це моя думка і я на неї маю право.
Лучанин Показати IP 21 Квітня 2014 23:47
Формування у східних областях озброїли місцеві служби безпеки і міліції, які фактично ігнорували центральну владу, яка з допомогою Майдану силою захватила державні посади, а розпорядитися владою вміння не вистачило. Сумно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus