USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна не може вплинути на пришвидшення черг на волинському кордоні

17 Червня 2016 20:01
Черги із середини червня на українсько-польському кордоні не зменшуються, а настрої людей в чергах, стають все агресивнішими. В Устилузі намагалися знайти шляхи врегулювання ситуації.

Про це інформує Буг.

Так, сьогодні, 17-го червня на пункті пропустку Устилуг відбувся круглий стіл з фахівцями прикордонних і митних служб, представниками місцевих органів влади та громадськими активістами.

Нагадаємо, ситуацію офіційно пояснюють посиленням митного контролю з боку Польщі, адже в Європі тривають футбольні матчі Євро-2016. Насправді ж відбувається тихий страйк польських митників. Черги на пунктах пропуску з Польщею утворилися кілька днів тому.

Вони протестують проти ймовірного скорочення під час об’єднання з податковою. Поляки ретельно перевіряють машини, документи і шукають причину надовше затримати авто на кордоні. Тож люди, які хочуть потрапити до Польщі, по півдоби, а то й більше простоюють у чергах.

Присутніх просив надати пропозицію щодо врегулювання ситуації начальник управління прикордонного контролю Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України, генерал-майор Юрій Лисюк. З його слів, про пришвидшення черги сьогодні не йдеться.

Навіть якщо польські митники перевіряють машини довго, все відбувається у рамках закону, тому вплинути на швидкість їхньої роботи сьогодні не можна. Тому усі присутні обговорювали необхідність покращення умов перебування людей у чергах.

“Чергу ми не пришвидшемо. Проте спільними зусиллями ми можемо зробити умови, щоб громадяни, які перебувають у сервісній зоні і в черзі, почувалися комфортніше. Є необхідність у цілодобовому патрулюванні поліцією міста Устилуг та сервісної зони”,– сказав Юрій Лисюк.

Зі слів Михайла Бобика, начальника Володиимр-Волинського відділку поліції, автодорогу Устилуг –Рівне обслуговують патрульні міста Луцька.

Роман Гук, голова Володимир-Волинської районної ради зазначив, що варто збудувати додаткову смугу для авто, проте проект щодо розбудови сервісної зони заплановали втілти у життя до кінця року.

На думку начальника митного посту Устилуг Олександра Оникійчука, потрібно обговорити питання просування черги на вищому дипломатичному рівні. Все, що можна зробити сьогодні власними силами, – це скликати чотиристоронню зустріч, під час якої обговорити проблемне питання і занести всі висновки обговорень у протокол. Щоб потім мати хоч якусь основу для подальших перемовин.

У підсумку розмови вирішили надіслати листа-зверненя до голови обласної державної адміністрації Володомира Гунчика з чітко вираженими проханнями допомогти у врегулюванні ситуації, звернутися до відповідного відділення національної поліції з проханням виділити екіпажє, котрий буде цілодобово патрулювати ділянку дороги біля сервісної зони, виготовити інформативні таблички, оновити розмітку та освітлення сервісної зони та посприяти покращенню умов в цій зоні.

Також вирішили скликати чотиристоронню зустріч з польськими митниками, аби обговорити ситцацію, що склалася. Зутріч вирішили скликати на вівторок, 21 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus