USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Навала авто на кордоні з Польщею: в Устилузі – черга через усе місто

4 Червня 2018 14:51
Сьогодні, 4 червня, станом на 12:00 на кордоні України та Польщі у восьми пунктах пропуску у Волинській та Львівській областях утворилися черги, в яких стояли 670 автомобілів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Зокрема, максимальний затор утворився в ПП “Устилуг” та “Шегині” — по 120 автомобілів на кожному.

Далі за кількістю слідує черга з 90 авто у ПП “Краковець”. По 70 авто стали в трьох пунктах прокуску — “Угринів”, “Ягодин авто” і “Рава Руська”. При цьому черг в інших пунктах пропуску станом на 12:00 не зафіксовано.

У неділю, 3 червня, біля МПП «Устилуг» зібралась чимала черга, яка вишикувалась на одній з центральних вулиць міста Устилуг.

Про це розповіли мешканці прикордонного містечка, пише Район.Володимир-Волинський.

Люди скаржаться на навалу автівок, рух яких ніхто не контролює та на пасажирів-нахаб, які іноді після себе лишають цілі гори сміття.

«Знову ті черги на вулицях міста. Через ті автівки іноді під'їхати до будинку неможливо. А який сморід стоїть від тих машин, а який шум, гам... І це цілодобово! За які «заслуги» устилужани повинні терпіти ці незручності?» - обурюється мешканка Устилуга Ірина.

Містяни неодноразово просили міську владу перенести автомобільну чергу за межі міста. Минулого року чергу почала контролювати володимир-волинська поліція, проте більшість автівок і далі оминають сервісну зону та шикуються ближче до КПП, а відтак поряд з оселями жителів Устилуга.

Нагадаємо, максимальна пропускна спроможність митного посту - 730 машин, які рухаються в одному напрямку за 12 годин, проте прикордонники кажуть, що він розрахований приблизно на 400 автівок.

За їх словами, черг можна позбутися тільки шляхом розбудування пункту пропуску та збільшення кількості смуг для руху. Проте, нещодавно міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом модернізації КПП «Устилуг» на кордоні з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 4 Червня 2018 15:13
во як рвонули на екскурсії,приобщатися до європейської культури....яка спрага до прекрасного.
Місцевий Показати IP 4 Червня 2018 15:14
допоки були прикордонники був відносний порядок, як тільки стала "нова" поліція стало просто нестерпно-порядку нема , сервісна зона за містом порожня,а автомобілі розтягуються вулицями Устилуга, хабарі від 400грн, вночі (а черга шикується в цей час) поліцію взалі не видно-чи поспати їдуть,чи робочий день в них закінчується...?. "Туристи" смітять і в туалет ходять прямо на вулицях. Ідемо в Європу широким кроком!!!!
Анонім до Місцевий Показати IP 4 Червня 2018 15:58
"Нова поліція" набрана з "активістів" Майдану та "він був в АТО" -паганою бути не може
А Показати IP 4 Червня 2018 15:49
Сплять біля залізничного вакзалу "Устилуг".
ссср Показати IP 4 Червня 2018 19:37
яка поліція яке ато які активісти про що ви
Андрій Показати IP 11 Червня 2018 03:20
Почнемо с того, що всі обов'язки по контролю чергою були покладені за проханням мера поліщука на поліцію. Чому ж поліщук не звертається до начальника Володимир-Волинського відділення поліції Михайла Бобика для наведення ладу в місті не розумію? Таке враження, що меру нашого меленького прикордонного містечка байдуже на його вигляд і чистоту. Поліщуку все одно, що думають жителі міста і чи сплять вони нормально в ночі підчас цього безладу. Меру "по барабану" по причині того, що йому ця черга не заважає абсолютно. Він знедавних пір проживає здаля від центральної дороги міста в не задекларованому будинку, у якому є всі зручності і меблі, якого "бідний" мер за свою скромну зарплатню перебудував із старої літньої кухні. На посаді мера він перебуває дуже довго, але на покращення міста і його інфраструктуру не впливає абсолютно. Його не цікавлять проблеми місцевої лікарні, а також нашої служби МНС (пожежної), доречі в якій його вже не було дуже давно. Можна віднести до проблем також питання постачання питної води. На нашій водонапірній станції не відомо чи присутня цілодобова охорона для контролю від потрапляння сторонніх людей на територію і для ураження води різними отрутами і хімікатами. Доречі вода в місті далеко не ідеальна. Мешканці міста зверніть увагу на роботу нашого мера і запитуйте його чому в місті такі різноманітні проблеми, які він не намагається вирішити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus