USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна невимушено розгромила збірну Литви у відборі на Євро-2020

7 Вересня 2019 20:50
Збірна України, забивши три сухі м’ячі, впевнено перемогли зірну Литви на виїзді у відборі до Євро-2020. Матч відбувся 7 вересня на стадіоні Литовської федерації футболу у Вільнюсі.

Перед матчем

Збірна Литви – команда, яка займає остання місце у нашій відбірній групі на Євро 2020, тож будь-який результат для України, окрім перемоги, вважався б невдалим, про що й говорили коефіцієнти від букмекерів перед матчем.

За три матчі у групі литовці зуміли заробити очки лише у матчі проти Люксембургу, зігравши внічию у другому турі. Щоправда, у першому турі вони поступилися тим же люксембуржцям. А в третьому турі їм довелося протистояти проти злих сербів, яких кількома днями раніше осоромила українська збірна.

Натомість українці в чотирьох матчах зуміли здобути 10 очок, зігравши внічию з чинними чемпіонами Європи – збірною Португалії. Тож і сьогодні українські вболівальники чекали ще однієї перемоги.

Щодо складу Української збірної, то незрозуміло було лише те, хто вийде у нападі, адже і Мораес, і Яремчук перебувають просто у прекрасній формі. Також невідомо було, чи з перших хвилин вийде новоспечений хавбек «Шахтаря» Євген Коноплянка, який відбував з табору збірної, аби взяти участь в товариському матчі своєї нової команди.

Тренер Литви Валдас Урьонас перед матчем відзначив, що його команді впродовж більшості часу доведеться оборонятися, адже українці – це лідери групи. Натомість Андрій Шевченко наголосив, що незважаючи на повагу до Литви, його команда приїхала за перемогою.

Перший тайм

Литовці вже на старті створили небезпечний момент біля воріт України – пройшов розрізний пас до штрафної, втім українські захисники ліквідували небезпеку зусиллями Миколенка. Проте далі українці забрали м’яч під свій контроль і це дало дивіденди. Зокрема, на 7 хвилині Олександр Зінченко отримав розрізний пас від Марлоса та розстріляв ворота Зубаса – 0:1.

Після забитого голу українці заспокоїлися та дали поконтролювати м’яч господарям поля, але справа до серйозних моментів у них не доходила. Лише на 19 хвилині пробивав Жуппа, але і українські захисники блокували цей удар, і позиція для удару була зовсім невдалою.

Після цього м’яч знову під контроль взяли синьо-жовті. Так, на 27 хвилині дав результат високий пресинг: Марлос перехопив м’яч у центрі поля, накрутив захисника та поцілив у кут воріт литовців, подвоївши перевагу збірної України – 0:2. Відзначимо й дії Романа Яремчука у цьому моменті, який відтягнув центрального захисника.

Вже через дві хвилини той же Яремчук міг робити рахунок розгромним, але з гострого кута пробив у голкіпера, а удар другим темпом Малиновського до своїх рук забрав Зубас. А на 33 хвилині Малиновський «пульнув» зі штрафного метрів з 35, але після відбиття удару воротарем Кривцов добити не зумів.

Решту ігрового часу першого тайму українці продовжували контролювати м’яч, але збільшити свою перевагу не зуміли. Тож на перерву команди пішли з рахунком 2:0 на користь української збірної.

Другий тайм

По перерві українці продовжували контролювати м’яч та нагнітати поблизу воріт збірної Литви. Але серйозний момент вдалося створити лише на 58 хвилині, втім Яремчук з близької відстані пробив у руки воротаря литовців.

А на 61 хвилині рахунок став розгромним: Яремчук класно скинув під удар Малиновському, який здалеку поцілив у кут воріт збірної Литви – 3:0.

Після забитого голу українці не стали віддавати ініціативу суперникам та продовжили володіти ігровою та територіальною перевагою. Проте і литовці мали моменти, зокрема Воробйовас пробивав здалеку, але у ворота П’ятова влучити не зумів.

Відзначимо, що тренерський штаб української збірної провів декілька замін: Мораес та Безус поміняли Яремчука та Малиновського відповідно.

Друга половина тайму проходила за принципом «одні не хотіли, інші не могли». Україна контролювала м’яч, але не хотіла доводити рахунок до непристойного, при цьому Литва мала момент на 84 хвилині, але Лаукжеміс з гострого кута не влучив у ворота української збірної.

У підсумку, збірна України довела матч до логічного завершення. Вже у вівторок українці зіграють товариський матч зі збірною Нігерії у Дніпрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Йо Показати IP 7 Вересня 2019 22:19
Весь стадіон українский,піднімають економіку Литви.
Фіма до Йо Показати IP 8 Вересня 2019 08:29
Та всього навсьго хлопці на життя заробляють .....
Vetalius Показати IP 7 Вересня 2019 23:54
Йди проспись боярчук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus