USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна опинилася на 5-му місці в рейтингу «кумівства», - The Economist

8 Травня 2016 10:47
Політичні зв'язки завжди рухали торгівлю вперед. Але протягом останніх 20 років від Малайзії до Мексики так звані «корумповані капіталісти», які отримали свої статки завдяки своїм родичам і друзям в урядах, насолоджувалися «золотою ерою».

Про це сьогодні пише видання The Economist, яке склало рейтинг «кумівства» в світі, - передає УНІАН.

Журналісти проаналізували джерела доходів найбагатших людей з рейтингу мільярдерів Forbes. Потім вони визначили галузі в різних країнах, які схильні до «кумівського капіталізму». The Economist вважає такими ті, що тісно пов'язані з державними структурами. А потім журналісти вивчали дохід, який мільярдери тієї чи іншої країни отримували завдяки «кумівським галузям».

І, нарешті, сукупний дохід мільярдерів, отриманий завдяки зв'язкам у владних колах, представлений в процентному відношенні від ВВП країни. Таким чином, Україна опинилася на 5 місці в рейтингу «кумівського капіталізму» The Economist.

Дохід великого бізнесу завдяки політичним зв'язкам обходиться нашій країні в 6,7% від ВВП.

Першість у рейтингу здобула Росія. Олігархи зі зв'язками в Кремлі відбирають у країни більше 18% ВВП. Найменш «кумівською» видання вважає Німеччину, де дуже мала група бізнесменів має зв'язки з владою.


До слова, Україна очолила світовий рейтинг за рівнем інфляції. Найближчими сусідами України в рейтингу виявилися Ємен (30%), Сирія (33,6%) і Південний Судан (41,1%). Росія зайняла 216 місце з показником інфляції на рівні 15,4%, Білорусь – 214 (15%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Украина- ад Показати IP 8 Травня 2016 12:11
Когда пчела кого-нибудь ужалит, она умирает. Вот бы и у людей так..
Луч до Украина- ад Показати IP 8 Травня 2016 12:24
Вчи мову !
Економіст Показати IP 8 Травня 2016 22:31
Тобто тупість ураїнскої влади нам коштує дорожче ніж санкції проти Росії. То хтось ще підтримує Рашенка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus