USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українці очолили світовий рейтинг «білих» хакерів

30 Січня 2017 07:00
Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського dcua визнана кращою з-поміж більш як 12 тисяч команд «білих» хакерів усього світу в рейтингу CTFtime у 2016 році, - інформує сайт КПІ.

Рейтинг складається за результатами участі команд у численних змаганнях в області інформаційної безпеки і є чи не найпрестижнішим у світі. Достатньо згадати, що нижче української команди розташувалися тисячі команд, які представляють відомі університети та великі компанії США та інших країн, що вважаються світовими лідерами розвитку комп’ютерних технологій. Сам рейтинг складається з суми балів, що їх команда набрала в міжнародних змаганнях протягом року. В 2016 році до нього було зараховано результати майже 70 змагань, які проводилися очно або в режимі он-лайн.

«Білими», або «етичними» хакерами зазвичай називають фахівців, здатних визначити, наскільки захищеною є система від зовнішніх атак і кіберзлочинців, та вибудувати її ефективний захист. Щоправда, самі спеціалісти надають перевагу терміну «дослідники в області інформаційної безпеки» (security researchers), оскільки їх завданням є не злам чиїхось комп’ютерних систем і мереж, а дослідження нових технологій.

Команду dcua створено в 2012 році. До її складу входять науковці, студенти, аспіранти й випускники КПІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 30 Січня 2017 11:19
Не зрозуміло, лише одне-чому америкоси не користуються їх послугами для захисти від "чорних хакерів" з рашки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus