USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна отримала від США першу партію додаткової безпекової допомоги

10 Жовтня 2021 17:11
У рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту президента Володимира Зеленського до США, в Україну прибули вантажі міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНІАН.

«Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула сьогодні, 10 жовтня, до Міжнародного аеропорту «Бориспіль», – зазначається у повідомленні.

Загалом, починаючи із 2014 року, українська держава отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

«Надання додаткової безпекової допомоги від уряду Сполучених Штатів Збройним силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами», – наголосили у Міноборони.
Нагадаємо, на початку вересня 2021 року у межах робочого візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки було підписано рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства між Міністерствами оборони України та США й угоду між урядом України та урядом США про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Абдулла Талібанський Показати IP 10 Жовтня 2021 17:38
А ремені і присоски, щоб чіплятися до літаків USA?
Старий прапорщик Показати IP 10 Жовтня 2021 17:57
Не купила, а позичила. Буде що продавати.
Я Показати IP 10 Жовтня 2021 18:02
торчку зелі за бабки всунули фарбований металолом.... тупі свідомі тішаться
три бочки вазелiну Показати IP 10 Жовтня 2021 19:37
Дякуемо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus