USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Справа про збитий Боїнг: ключовим фігурантом виявився генерал РФ. Аудіо

8 Грудня 2017 11:38
Bellingcat І Insider знайшли докази причетності російського генерала до падіння Боїнга на Донбасі.

Так, ключовим фігурантом справи про збитий над Донбасом MH17 виявився російський генерал-полковник з позивним "Дельфін", передає УНІАН з посиланням на The Insider.

У спільному розслідуванні The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу ключового фігуранта, розшукуваного Спільною слідчою групою у справі про збитий над Донбасом малайзійський "Боїнг" MH17, — це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов з позивним "Дельфін", головний інспектор Центрального військового округу Росії.

Те, що голос розшукуваної слідством особи ідентичний до голосу генерала Ткачова, підтвердили дві незалежні експертизи. Сам Ткачов заперечує, що був в Україні.

На записах, опублікованих для пошуку свідків, до "Дельфіна" звертаються як до Миколи Федоровича. Спільна слідча група (ССО) не уточнює, яку конкретно роль він відіграв у трагедії, але зараховує його до ключових фігурантів справи про збитий MH17. Журналісти з'ясували за відкритими джерелами, що Ткачов - єдиний серед нині живих російських генералів з цим ім'ям та по батькові.

Щоб порівняти голос Ткачова з голосом "Дельфіна", The Insider сказали генералу, що хочуть зробити інтерв'ю про Суворовське училища. Після проведення двох незалежних експертиз для порівняння голосів "Дельфіна" і Ткачова експерти дійшли висновку, що в обох випадках ймовірність збігу дуже висока.

"Висновки обох голосових експертиз вказують на те, що "Дельфін" і генерал Ткачов з дуже високим ступенем ймовірності - одна й та ж особа. Якщо ж врахувати ще низку факторів, які не бралися експертизою до уваги (ім'я Микола Федорович, високе військове звання, низка інших більш дрібних деталей — таких, як музика замість гудків на телефоні), то все це разом робить можливість помилки статистично абсолютно неможливою. Іншими словами, можна з повною впевненістю стверджувати, що "Дельфін" — це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов", - наголошується у розслідуванні.



У розмові з The Insider генерал Ткачов заявив, що після повернення із Сирії він став головним інспектором Центрального військового округу, а в 2017 році став головою опікунської ради Єкатеринбурзького військового училища.

При цьому він заявив, що після свого повернення у 2012 році "з Єкатеринбурга нікуди не виїжджав" і в Україні в 2014 році не був.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий проросійськими бойовиками у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року – загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту.

Міжнародна команда з розслідування цієї авіакатастрофи дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

У РФ заявили що не варто довіряти розслідуванню Bellingcat. Малайзія сподівається, що підозрюваних у катастрофі МН17 назвуть до кінця року.

Україна уклала угоду про передачу Нідерландам юрисдикції на притягнення до відповідальності винних у збитті літака.

Нідерланди змінять своє законодавство, щоб винести вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 8 Грудня 2017 11:45
И опять ни о чем.
123 до 777 Показати IP 8 Грудня 2017 12:21
Беги ватка, беги, пока можешь и пока есть куда. Не то свои же придушат тебя.
777 до 123 Показати IP 8 Грудня 2017 15:16
Та не. я еще посмотрю как ты ножками дрыгать будешь.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 8 Грудня 2017 12:12
Літати це жах! Я от ніколи в житті не літав на тих літаках і не збираюся літати, брати мої! Є ж автобуси і поїзди сів і спокійно собі їдеш куди треба
12345 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 8 Грудня 2017 12:22
Да з тобою простіше, - санітарів покликати просто потрібно, і укол дати, і все.
гастелло Показати IP 8 Грудня 2017 12:50
сбили это понятно, но почему не закрыли небо над зоной боевых действий? Ведь перед этим самолетом было сбито 14 летательных аппаратов...И в Европе и у нас все это знали...НАТО вообще все полеты мониторят....Ждали пока что-то резонансное собьют?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus