USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна, Польща і США підписали меморандум про газову співпрацю

31 Серпня 2019 18:29
Україна, Польща і США підписали меморандум про газову співпрацю, польська сторона розраховує поставляти значні обсяги газу в Україну.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Dziennik.pl.

«У суботу канцелярія прем’єр-міністра (Польщі – ред.) підписала меморандум про газову співпрацю між Польщею, США і Україною», – йдеться в повідомленні.

Під час супутньої конференції представник польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петер Наїмський зазначив, що можливість поставок газу в Україну з Польщі відкриється після розширення газового порту в Свіноуйсьце і будівництва газопроводу Baltic Pipe в 2022 році.

«У 2021 року ми зможемо постачати значні обсяги газу в Україну, це буде 6 мільярдів кубометрів на рік», – повідомив Наїмський.

Разом з тим він підкреслив, що це стане можливим після будівництва 110-кілометрової ділянки газопроводу в Україні, що дозволить доставляти блакитне паливо з Польщі.

«Ми – у Польщі – сподіваємося, що польсько-український проект інтерконектора вдасться завершити вчасно», – сказав адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 31 Серпня 2019 19:39
Чистейшей воды антиукраинская авантюра! Страшная по своим последствиям! Народ умоется не один раз еще слезами от подписанного! Согласие «Энергетических ресурсов Украины» (ЭРУ) импортировать из Польши американский газ (СПГ) для Варшавы, что манна небесная. Любопытно тут абсолютно все. Во-первых, ЭРУ не упоминает точные объемы, говорится лишь, что они будут значительными. Во-вторых, сразу отмечается, что стратегия компании предполагает использовать украинские мощности по хранению газа с целью его последующей продажи за рубеж исходя из складывающейся конъюнктуры. Это второй плюс для Польши. Она ведь не может хранить газ у себя - не имеет хранилищ. В-третьих, ЭРУ - это именно так компания, которая не раз уже при всех режимах отметилась бандитскими схемами обратных поставок электричества, по которым Украина сначала экспортировала энергию со своих станций в ЕС, а потом ее же закупала для собственных нужд, но уже с наценками нескольких посредников. Таким образом, почти наверняка можно говорить о хитрых схемах людей «умеющих делать деньги», тогда как оплачиваться все будет из кармана украинских граждан. Остатки экономики, которая на ладан дышит, перестанут существовать.
США Показати IP 31 Серпня 2019 21:38
США яким боком? украiнцi за все заплатять))))
Зрадник Показати IP 1 Вересня 2019 10:53
Гут-гут, Вольдемар! Добже - добже, Владек!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus