USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Україна повинна пожертвувати Кримом заради миру з Росією, - Пінчук

30 Грудня 2016 12:46
Україна повинна пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі. Про це в статті для Wall Street Journal пише український олігарх Віктор Пінчук, інформує "Обозреватель".

Пінчук пропонує Україні погодитися на низку хворобливих компромісів.

"У той час як ми підтримуємо нашу позицію, що Крим є частиною України і повинен бути повернений, він не повинен стати на шляху угоди (з Росією. - Ред.), яка покладе край війні на сході", - вважає Пінчук.

Він передбачає, що через 15-20 років, коли Україна згенерує "достатній економічний ріст, стабілізує інфраструктуру, систему соціального захисту і фінансову систему, кожна людина в Криму захоче жити в цій Україні майбутнього, так само як жителі Східної Німеччини захотіли стати частиною Західної Німеччини ".

Пінчук у статті також зазначив, що конфлікт на сході України почався через вплив ззовні і не є "справжнім рухом за автономію або громадянською війною".

"Там не будуть створені умови для справедливих виборів, поки Україна не отримає повний контроль над своєю територією. Але нам, можливо, доведеться відмовитися від цієї істини, і погодиться на місцеві вибори (на Донбасі. - Ред.)", - пише олігарх.

Він зазначає, що такий компроміс може означати те, що Україна "підведе своїх жителів на сході, які постраждали величезною мірою".

"Але якщо це те, що потрібно зробити, щоб продемонструвати прихильність України до мирного возз'єднання, то нам, можливо, доведеться піти на цей компроміс, щоб врятувати тисячі життів", - пише олігарх.

Він пропонує Україні "зосередитися на наданні допомоги тим, хто був змушений покинути рідні місця, і не може повернутися жити в репресивні і небезпечні умови, надаючи їм всю можливу підтримку, щоб почати нове життя в новій реальності".

Він також пропонує поки забути Україні про мету членства в Європейському Союзі в найближчому майбутньому.

"Ми можемо побудувати європейську країну, бути привілейованим партнером (для ЄС. - Ред.), і тільки потім говорити про приєднання (до Євросоюзу. - Ред.)", - Пише олігарх

Олігарх також пропонує Україні поставити хрест на членство в НАТО.

"І, нарешті, давайте визнаємо, що Україна не буде вступати в НАТО в коротко- або середньостроковій перспективі. Пропозиція не на столі, і якби воно було, то це могло б призвести до міжнародної кризи безпрецедентного масштабу. Нині момент, ми повинні проводити альтернативну систему безпеки і визнати нейтралітет нашої короткостроковою перспективою на майбутнє", - пише Пінчук.

Разом з тим Пінчук відзначає, що Україні все ще будуть потрібні гарантії безпеки від країн Заходу.

Він зазначив, що раніше такою гарантією був Будапештський меморандум 1994 року, але коли Росія вторглася до Криму, Україна дізналася, що "гарантії не є гарантією".

"Життя українців, які будуть збережені, варті того хворобливого компромісу, який я запропонував. Ми повинні знову заявити про те, що Україна може сама вирішувати свої проблеми, а також бути частина широкої міжнародної коаліції, яка вирішує глобальні проблеми", - резюмував Пінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
оса Показати IP 30 Грудня 2016 13:02
краще давайте принесемо в жертву пічкука і йому подібних тоді швидше буде мир між нашими ниродами тому що спме такі і ім подібне бидло і є причиною війни
Анонім до оса Показати IP 30 Грудня 2016 13:35
вiн все правильно сказав, а чого ти тут сидиш? а не на передовiй?
антонім до Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 14:18
Якщо він правильно сказав, то нехай продасть найбільший будинок у Лондоні, який пупив за награбовані в Україні гроші, разом із своїм тестем - рижим тараканом, і гроші дасть на реабілітацію пораненим військовослужбовцям, або придбає для сімей загиблих квартири, тоді буде правильно! А ти бачу тут в передовиках по мєтанію...
Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 13:03
з такою риторикою пінчуку варто змінити громадянство, заплативши перед цим податки із награбованих в Україні коштів
Патріот Показати IP 30 Грудня 2016 13:18
Пінчук - враг народа... Його слід розстріляти, або повісити за я*ця...
Анонім до Патріот Показати IP 30 Грудня 2016 13:36
патрiот iди працюй
Антонім до Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 15:58
а ти чим займаєшся, гавкнув, і заробив кісточку, а ну до буди!!!
Анонім Показати IP 30 Грудня 2016 13:23
Криму буде наш і хоче хтось протилежного чи ні.
патріот Показати IP 30 Грудня 2016 13:34
До Лондона далеко їхати, а у Луцьку є корпункт ICTV - треба щоб не нудьгували...
хайнц Показати IP 30 Грудня 2016 13:54
а він не хоче пожертвувати своїми статками заради народу України!?
Коля Показати IP 30 Грудня 2016 14:53
Нехай влада пожертвує своїми статками заради своєї країни. А Крим влада продала і все. І владці в офшорах приховують свої прибутки а на наші живуть ходять в сауни ресторани відпочивають за кордоном. І Чому віддавати Крим? Завтра скажуть ще щось віддати . Це те саме що прийдуть до людини і заберуть просто так житло і скажуть це наше і все. Так що нехай Пінчук краще допоможе дітям людям які онкохворі , нехай впливає на Росію щоб вони не лізли на українську територію!!!!
Українець! Показати IP 30 Грудня 2016 15:48
Ух що придумав пінчучуров...
аналітик Показати IP 30 Грудня 2016 16:19
Пінчук-Кучма-Мінськ 2-Медведчук-Савченко-Путін
Анонім до аналітик Показати IP 30 Грудня 2016 18:01
та таких пінчуків в УРКАїні - як в с"чки бліх
АК 47 Показати IP 30 Грудня 2016 16:55
В Криму бував щороку,починаючи з 99-го року,ну що можна сказати в загальному: Проросійськи настроі там були завжди,особливо в Севастополі.Годі себе тішити про повернення Криму военним шляхом. Це проблема суто політичноі площини і в Росіі Украіна ніколи силою Крим вернути не зможе,не вірте політиканам,це все брехня. Вже мать його той Крим ,дався він всім,голови за нього хлопці молоді хай не ложать ,один хр**н доки Росія сама не віддасть - нічого не доб"емся ,скільки б не горланили " Крим не наш"..(((((
Україна-руїна Показати IP 30 Грудня 2016 19:38
Всіх євреїв з татарами , що живуть і крадуть, брешуть в Україні дарую Росії... і Пінчукуса також з Кучмукусом і дочкою !!! Щасливої дороги в Росію- матушку зрадникам !!! Чи ще копин дупин дати два -три рази !!!
До АК=47 Показати IP 31 Грудня 2016 09:44
А чому фіни(дуже малий народ) показали клас советам і в 1939-40,41.І в них не було стільки учасников ато,танкв,бмп,зброї,горшей на ато іт.д.
Анонім до До АК=47 Показати IP 31 Грудня 2016 11:24
але карелію у фінів відпетелили. холодно у фінів, і густота населення - 0,5 чоловіка на 10 кв км

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus