USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна розгромила Панаму та вийшла до 1/4 чемпіонату світу з футболу U-20

3 Червня 2019 20:41
Три сухі м’ячі у першому таймі дозволили збірній Україні U-20 святкувати загальну розгромну перемогу над збірною Панами в 1/8 чемпіонату світу – 4:1.В ¼ Україна зіграє із збірною Колумбії.

Матч відбувся на у польському місті Тихи 3 червня.

У груповому турнірі чемпіонату світу збірна України перемогла США, Катар та зіграла внічию з Нігерією, що дозволило зайняти першу сходинку в групі. В 1/8 наша збірна повинна була зіграти проти Панами, і більшість експертів фаворитом називали саме українців. Відзначимо, що переможець цього матчу мав зустрітися в 1/4 з Колумбією, яка на шляху до цієї стадії в серії пенальті здолала Нову Зеландію.

Перший тайм

На старті матчу українці більше володіли м’ячем, намагаючись атакувати шляхом навісів до штрафної, однак захисники панамців вдало протидіяли цим навісам, вибиваючи «кулястого». Зокрема, українці подали три кутових, але вони не створили особливої небезпеки для захисту Панами.

Українці продовжували володіти ігровою перевагою, втім до ударів справа не доходила. Лише на 18 хвилині після навісу партнера по воротах панамці пробивав Конопля – м’яч пролетів над перекладиною.

А вже через п’ять хвилин українці відкрили рахунок у матчі своїм першим влучанням у рамку воріт: Конопля віддав на хід Сікану до карного майданчика Панами, і Данило поцілив у самісінький кут воріт з-під захисника – 1:0.

Збірна України продовжувала нагнітати: на 28 хвилині Цитаішвілі міг подвоювати перевагу, але не зумів замкнути простріл Корнієнка, пробивши над дев’яткою воріт Дімаса. Натомість панамці відповіли ударом Валанти з-за меж штрафної – вище воріт.

А на 42 хвилині українці подвоїли перевагу після п’ятого кутового у матчі: Попов скористався дитячою помилкою голкіпера Дімаса, який не вибив «кулястого» на кутовий після свічки Сікана, вколотивши м’яч головою у сітки воріт Панами буквально з метра – 2:0. Відзначимо, що для центрального захисника це був вже третій матч на турнірі.

Корнієнко взагалі міг робити рахунок розгромним, але м’яч після його удару з-за меж карного майданчика пролетів поруч зі стійкою. Однак Сікан все ж зумів забити третій м’яч у додатковий до першого тайму час, замкнувши простріл Попова та оформивши дубль. Відтак, на перерву українці пішли з серйозною перевагою та заявкою на вихід до 1/4.

Другий тайм

Після перерви активніше заграли панамці, адже їм був потрібний швидкий м’яч, аби залишати шанси на успіх у цьому матчі. На 50 хвилині ця активність принесла результат: Уокер отримав навісну передачу в карному українців та, вигравши боротьбу в захисників, розстріляв ворота Луніна – 3:1.

Після забитого голу збірна Панами продовжила атакувати, українці, своєю чергою, захищалися, намагаючись вибігати в контратаки.

На 62 хвилині Кащук вийшов на поле замість втомленого Цитаішвілі, і одразу ледь не закрутив м’яч у дальній кут воріт Дімаса – в лічених сантиметрах від стійки. Панамці натомість продовжували тримати м’яч, однак справа до ударів по воротах у них не доходила. А тренерський штаб українців продовжив робити заміни, випустивши замість автора дубля Сікана нападника «Динамо» Супрягу.

На 68 хвилині Кащук мав ще один момент для взяття воріт, але знову не влучив у рамку з близької відстані– активно увійшов в матч футболіст.

Після 70 хвилини гра дещо заспокоїлася – панамці не були такі активні, як на початку другого тайму.

А на 83 хвилині Булеца забив четвертий м’яч своєї команди, отримавши пас від Дришлюка, який, скоріше за все, пробивав здалеку, однак в нього вийшов пас на партнера – 4:1. Українці мали шанси робити рахунок ще більшим, однак в підсумку українці вимушені були задовольнитися чотирма голами.

Відтак, Україна розгромила Панаму та пробилася в 1/4 чемпіонату світу з футболу, де поміряється силами з Колумбією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus