USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Збірна України вперше в історії вийшла до півфіналу чемпіонату світу

7 Червня 2019 18:24
Завдяки забитому на 11 хвилині голу Сікана після помилки голкіпера та захисту колумбійців Україна U-20 святкувала мінімальну перемогу та перший в історії вихід до півфіналу чемпіонату світу з футболу.

Матч відбувся у польському Лодзі 7 червня. У груповому турнірі чемпіонату світу збірна України перемогла США, Катар та зіграла внічию з Нігерією, що дозволило зайняти першу сходинку в групі. В 1/8 наша збірна повинна була зіграти проти Панами, і більшість експертів фаворитом називали саме українців. В підсумку так і сталося: три сухі м’ячі у першому таймі дозволили збірній Україні U-20 святкувати загальну розгромну перемогу над збірною Панами в 1/8 чемпіонату світу – 4:1

Відзначимо, що переможець цього матчу мав зустрітися в 1/4 з Колумбією, яка на шляху до цієї стадії в серії пенальті здолала Нову Зеландію. Збірна України U-20 вдруге у своїй історії мала зіграти у чвертьфіналі, однак ніколи не грала у півфіналах, тож це мало стати неабияким стимулом для футболістів української збірної.

Перший тайм

Вже на першій хвилині гри після сильного вкидання з ауту до карного майданчика по воротах колумбійців завдавав удару Кащук, однак пробив прямо в руки голкіперу. Колумбійці натомість заробили кутовий, який закінчився нічим.

Українці, як і в минулому матчі, намагалися наблизитися до штрафного суперників швидкими передачами, роблячи навіси безпосередньо до штрафної, зокрема Булеца на 6 хвилині міг відкривати рахунок, але в падінні головою не влучив у ворота Міейра після навісу Коноплі.

Відзначимо, що у стартові десять хвилин українці намагалися більше тримати м’яч. І вже на 11 хвилині збірна України відкрила рахунок: українці організували швидку атаку, під час якої кіпер Сікан, видряпавши м’яча у захисника та обігравши голкіпера, який незрозуміло чому, здійснив вихід, поцілив у пусті ворота, скориставшись подвійною помилкою колумбійців – 1:0.

На 17 хвилині колумбійці мали шанс зрівняти рахунок, заробивши небезпечний штрафний, втім Вера влучив у гравця української збірної. Також з гострого кута по воротах Кучерука пробивав Ангуло – невлучно.

Після цього команди дещо заспокоїлися. Колумбійці більше контролювали м’яч, українці після забитого голу старалися діяти на контратаках, зокрема кілька разів вони вривалися до штрафного суперників, однак ці атаки не принесли жодних дивідендів.

На 43 хвилині українські футболісти створили небезпеку, подавши кутовий – Бондар пробивав з розвороту, але пробив вище. Відтак, перший тайм завершився з мінімальною перевагою українців.

Другий тайм

По перерві обидві команди провели заміни: в України на поле вийшов Цитаішвілі, помінявши Кащука, натомість в колумбійців Карбонеро змінив Переа.

На початку другої половини зустрічі колумбійці намагалися активніше розігрувати м’яч, таким чином пришвидшуючи гру, однак справа до моментів у них не доходила. Українців такі дії суперника влаштовували, адже вони після втрати м’яча суперниками вибігали в контратаки.

Зазначимо,що тренерський штаб збірної України на 62 хвилині вирішив освіжити атаку, випустивши Супрягу замість Сікана.

Цитаішвілі міг подвоювати перевагу своєї команди, однак м’яч після його удару вдарився об газон та пролетів над перекладиною воріт Колумбії. У колумбійців злету пробивав Ернандес – повз ворота.

На 79 хвилині українці організували контратаку, зокрема Цитаішвілі отримав м’яч у центр поля протягнув до штрафного майданчика та завдавав удару, однак не зумів влучити у площину воріт. Буквально за хвилину Колумбія відповіла дальнім ударом Карбонеро – Кучерук перевів м’яч на кутовий, після розіграшу якого колу бійці могли зрівнювати рахунок, але не влучили у ворота з вигідної позиції.

А на 86 хвилині Карбонерогрубо зіграв проти Попова, отримавши вилучення. До слова, травмованого Попова замінив Сафронов.

У доданий арбітром час колумбійці намагалися зрівняти рахунок, однак їм не вдалося це зробити, тож українці святкували мінімальну перемогу та перший в історії вихід у півфінал чемпіонату світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus