USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна стане учасницею одних із найбільших в історії навчань НАТО

7 Жовтня 2018 07:00
Збройні сили України візьмуть участь в одних із найбільших в історії НАТО стратегічно-військових навчаннях Trident Juncture-2018, які розпочнуться в Норвегії 25 жовтня.

Про це в суботу, 6 жовтня, повідомляє прес-служба Міноборони.

"За сценарієм навчань багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію зі звільнення незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія. Агресором виступає вигадана країна Мурінус, за обрисами якої легко вгадується наш північний сусід", - йдеться в повідомленні.

Активна фаза навчань за участю 45-тисячного міжвидового контингенту військ відбудеться із 25 жовтня по 7 листопада 2018 року. Крім 29 країн НАТО, у навчаннях братимуть участь військові підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

«З вересня 5 українських офіцерів залучено до роботи у секціях штабу багатонаціональної коаліції, вони пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативного злагодження і вирушать виконувати завдання за своїми напрямками у Неаполі, Рамштайні та Ставангері», – інформують у прес-центрі ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вітя Іловайський Показати IP 7 Жовтня 2018 08:23
Тільки *молоти* хоть не беріте я вас прошу.
! Показати IP 7 Жовтня 2018 09:32
Це добре для України і правильно. Ви просто подивіться на Естонію, яка в НАТО, але яка разом з тим має десь 1/3 російськомовних громадян. Подивіться, щоб там російськомовна діаспора не витворяла б, які б провокації не створювала, раша туди ні ногою, 128 МЛН. РАША БОЇТЬСЯ НАВІТЬ ПОДУМАТИ ЩО Б ТРОНУТИ 1 МЛН. ЕСТОНІЮ! БО ЕСТОНІЯ В НАТО !!!
Я до ! Показати IP 7 Жовтня 2018 17:05
та кому та Естонія здалась - промисловість знищена ...для чого вона коли є Калінінградська обл???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus