USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна та Болгарія підписали декларацію про членство в НАТО

6 Липня 2023 23:38
Сьогодні, 6 липня, Президент України Володимир Зеленський зустрічався з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у болгарській столиці Софії. За результатами двосторонньої зустрічі було підписано Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Як він зазначив, документ чітко засвідчує, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови.

Болгарські партнери також визнають, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім'ї.

Читати ще: Болгарія збільшить військову допомогу Україні

Болгарська сторона вітає значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема, щодо досягнення взаємосумісності з НАТО, підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО, а також повністю підтримує Раду Україна-НАТО.

Декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно.

Читати ще: Болгарія таємно врятувала Україну на початку вторгнення РФ, – ЗМІ

Разом з міжнародними організаціями, союзниками та партнерами Болгарія підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України.

Ігор Жовква також наголосив, що на саміті країн НАТО, який відбудеться 11 липня у Вільнюсі, Україна прагне отримати чітке запрошення до альянсу й розраховує на підтримку усіх партнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 7 Липня 2023 12:23
А всi новинки з Болгарii чому не даёте, а тiльки тi ,що вигiднi в пропагандi?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus