USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна та Сербія розширили угоду про безвізовий режим

3 Липня 2018 20:52
Україна та Сербія домовилися про розширення угоди про безвізовий режим для громадян двох держав з 30 до 90 днів. Крім того, країни ведуть переговори щодо угоди про вільну торгівлю.

Українці зможуть перебувати у Сербії без віз до 90 днів протягом 180 днів. Відповідну угоду у вівторок, 3 липня, підписали представники урядів двох країн під час візиту президент України Петра Порошенка до Сербії, повідомляє DW.

"Ми розширили угоду про безвізовий режим із Сербією. Тепер українці зможуть перебувати в цій країні без віз 90 днів. Відповідну угоду підписали сьогодні в Белграді", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше українці могли перебувати у Сербії, а серби - в Україні, без віз до 30 днів упродовж 180 днів. Угода набуде чинності через 30 днів після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур.

ЧИТАТИ ЩЕ: 7 ЄВРО ЗА БЕЗВІЗ: ЯК І КОЛИ ЗМІНЯТЬСЯ ПРАВИЛА В’ЇЗДУ ДО ШЕНГЕНУ

Як повідомив президент Сербії Александар Вучич, Україна та Сербія ведуть переговори щодо підписання двосторонньої угоди про вільну торгівлю. "Я вірю, що незабаром ми підпишемо угоду про вільну торгівлю між Україною та Сербією", - заявив він після переговорів з Порошенком.

Український президент своєю чергою зазначив, що товарообіг між двома країнами зростає, зокрема, в першому кварталі поточного року зростання становило 34 відсотки. Утім він додав, що значну частку товарообігу становить "лише чорна металургія" і "концентрується лише на одному підприємстві".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus